Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Keşke durağı

Keşke durağı
 

Hepimizin yaşamında keşkeler epeyce yer tutar. Keşke yapmasaydım, keşke olmasaydı... gibi.

Bazılarımızın yaşamından silmek istediği saniyeler. dakikalar. haftalar, aylar, yıllar vardır. Bazılarımızın ise tam tersi yeniden yaşamak istediği veya uzatmak istediği, saniyeler. dakikalar. haftalar, aylar, yıllar vardır. İşte bu nedenle çoğu kez keşke sözcüğünü sıkça kullanırız.

Bugünü kendimize ayıralım, yani bir dakikamızı, güzel bir hayal kuralım. Tüm yaşadıklarımızı geri alalım. Acaba neyi yeniden yaşamayı çok isterdiniz, veya bir daha yaşamayı asla düşünemeyeceğiz şeyler nelerdir. Silmek istediklerinizi siliniz. Yaşamak istediklerinizi yeniden yaşayınız. Benden size bir dakikalık izin çıktı.

Ootobüs hareket etmeden lütfen yaşamınızda ençok neyi istiyorsanız onu yapın. Yani bir dakikalık sürede istediğiniz kadar mutlu olunuz.
Türküler, şarkılar, keşkelerden sonra söylenmiştir. Şiirler, romanlar keşkelerden sonra yazılmıştır. Yaşamımızın tuzu biberidir keşkeler. Keşke saplantısından kurtulmak için bir şiir okuyun. bir türkü söyleyiverin. Ya da Milliyet Blogda yazınız. Yaşamımızda keşkeler olmamış olaydı; güzelliklerin veya çirkinliklerin ayırdımına varamazdık.

Bu yıl İzmir'de kış yaşanmadan bahar geliverdi. Oysa önceki yıllarda baharın gelmesini beklerdik dört gözle. Gözümüz kırlangıçların veya leyleklerin gelmesini arardı gökyüzünde. Bir başka olurdu ilkbaharda kır gezileri, bahar piknikleri. Bir başka güzel açardı kır çiçekleri. papatyalar. Kısacası çok değerli olurdu ilkbahar.

Bir dakikalık süreniz bitti. Yaşam keşkelerle devam ediyor edecek. Geleceğe dönük yaşamak üzere otobüsünüz hareket etmek üzeredir. Lütfen herkes koltuğuna otursun. İyi yolculuklar.................

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..