Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Keşke Makam Araçları Bisiklet Olsa…

Keşke Makam Araçları Bisiklet Olsa…
 

Keşke Makam Araçları Bisiklet Olsa…


 

Amerika’da Mayıs ayında “Bisiklet Ayı” kutlanıyor. 16-20 Mayıs arası da Bisiklet Haftası. “İşe Bisikletle Git” günüyse 20 Mayıs.

Bu güne kadar Türkiye’de önemli mevkilerde bulunan bürokrat kesim neden pahalı araçlar alarak israf yaparlar anlayamıyorum. En lüks Makam arabalarına binmek hava mı katıyor o bürokratlara… Bilmiyor mu devletin, halkın parasından harcıyor. Ne gerek var… 20 milyarlık araçta aynı vazifeyi görüyor 200 milyarlık ta. Son dönemlerde sıkça duyduğum bir konu bu. İşte şu belediye başkanı 300 milyarlık makam arabası aldı, valisi şunu aldı, kaymakamı şunu aldı… Bu durumu siz anlayabiliyor musunuz? Bu memlekette asgari ücretle hayatını zor geçindiren insanlarımız varken bu makam sahipleri hangi vicdanla bu makam arabalarına binebiliyor. İslam dini mütevazilik dini değil midir. Bu lüks makam arabası israf mantığı nedir?

Keşke makam araçları bisiklet olsaydı da devletimizin parası cebinde kalsaydı ve garibana yansısaydı o para. Olamaz mıydı makam arabası bisiklet? Olabilir idi tabi, çünkü dünyada çok örnekleri var. İşte basından birçok örnekler:

-       Hollanda Başbakanı Mark Ruttenin, Hollanda temasları çerçevesinde bugün Laheyde bulunan Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesine bisikletle gelmesi dikkat çekti.(1)

-       İtalya’da Demokrat Parti içinde isyana liderlik ederek Başbakan Letta'yı deviren 39 yaşındaki Renzi, kenti bisikletle dolaşıyor, mecbur kalmadıkça kravat takmıyor.(2)

-       İngiltere Başbakanı Cameron, İşine bisikletle giden, ofisinde yaptığı resmi toplantılara pizza, hamburger gibi fast-food getirten, başbakanlık konutundan parlamentoya kadar yürüyerek, korumaları çıldırtan bir devlet adamı. Bakanlarının çoğu da zaten resmi makam araçlarını kullanmayıp işe metroyla geliyor.(3)

-       Danimarka Başbakanı Lars Loekke Rasmussen, kansere yakalanan çocuklar yararına düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde Almanya ile Hollanda arasını bisikletle katletmek için pedal çevirdi.(4)

     Sonuç olarak; Danimarka, Hollanda, Belçika, Almanya, İngiltere gibi Avrupa ’nın birçok ülkesinde işe bisikletle gitmeyi teşvik edici adımlar atılıyor. Bunlar, vergi kesimleri, kilometre başına ödeme, finansal destek gibi şekillerde gerçekleşiyor.(5)

 

           KAYNAK

(1)  http://www.turkdoner.com/index.php?tekh=456

(2)  http://www.haber7.com/avrupa/haber/1128871-italyaya-kravatsiz-ve-bisikletli-basbakan

(3)  http://www.sabah.com.tr/galeri/dunya/ise_bisikletle_giden_basbakan_david_cameron/2

(4)  http://www.milliyet.com.tr/danimarka-basbakani-almanya-dan-hollanda-ya-bisikletle-gitti/dunya/sondakikaarsiv/21.08.2010/1265529/default.htm

(5)  http://www.gazete360.com/ise-bisikletle-gidene-para-odenecek/

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..