Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Keskin viraj mı çıkmaz sokak mı?

Keskin viraj mı çıkmaz sokak mı?
 

Su Yolunu Bulur


Hayat eğri doğru birşeylerle, iniş çıkışlarla geciyor, hangimizin hayatında neler oldu ve olmaya devam ediyor...

Düşüncelerimizi kararlarımızı etkileyen şeylerin farklı tarafından baktığımızda hiç te düşündüğümüz gibi olmadığını görebiliyoruz. Içimizdeki sevgi, güven ve içtenlik, güç aldığımız duygularımız, ayni duygular kendimiz olduğu kadar diğer insanlar için de geçerli. Paylaştığımızda güzellikler çoğalıyor, içimize gömdüğümüzde önyargılar hortluyor ardından dolambaçlı yollara ya da çıkmaz sokaklara sapabiliyoruz ve güzellikler bulanıklaşıyor, değer verdiğimiz önemli şeyleri göremiyor durumuna gelebiliyoruz. Halbuki su yolunu buluyor hatta bulandırmadıysak balık ta bulmak mümkün oluyor. Karanlığa bıraktıklarımız hep orada duruyor oysa güneş her gün doğuyor ve uyanıyoruz ve hergün güneşle birlikte uyanmaya devam ediyoruz hiç bir karanlık sonsuz değil, aydınlığı seçmek güzel, oysa karanlığa gömdüklerimiz hep orada durmaya devam ediyor.

Keşke hepimiz birbirimizin içini görebilsek de yansıtırken farklı anlamlar cıkmasa. Karar almak her insanın özgürce yapacağı bisey yeter ki alınan kararın parçası olanlarla enine boyuna değerlendirip içtenlik duygumuzu iyi şeyler için kullandığımız kadar beğenmediğimiz şeyler için de kullanalım, iyiye dönüştürmek elimizde. Belki yüzyüze konuşup açıklayacak kadar değer vermiyor olabiliriz ya da açıklanamayacak kadar bir mahcubiyet sözkonusu olabilir de. Birbirimizi etkileyen durumlarla ilgili bir karara varmamızı etkileyen unsurların neler olduğunu açıklamadığımızda şüpheli durumuna düşmek kaçınılmaz oluyor. 

Yeryüzünde tek başımıza iç duygularımızın yönlendirdiği şekilde yaşıyor olsaydık nasıl davranırdık acaba? İncitmemek, kırmamak gibi hassas duygular önümüze geçtiğinde içimizden geçenleri ifade etmek kolay olmuyor da önümüze geçen hassasiyet önce kendimizi sonra da başkalarını yaralıyor, ama olsun her şeyin çaresi var, bir tek ölüme çare yok.

Hayata biraz zaman tanımak, kendine ve herkese...

Bazen iniş bazen yokuş, keskin virajlar, çıkmaz sokakların olduğu bir hayatı eğrisiyle doğrusuyla elimizden geldiğince gayret ederek elde edilen mutluluğun tadına doyum olmuyor.

Sevgiyle,

 

 
Toplam blog
: 23
: 587
Kayıt tarihi
: 24.10.07
 
 

Müdahale edilmediği sürece barış ve denge içinde sürüp giden doğa hayranı ve doğal yaşam sevdalıs..