Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler 
 
Keki İçin 
3 Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Galeta Unu
10 Adet Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
 
Kreması İçin
5 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Nişasta
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Paket Krem Şanti
1 Paket Vanilya
 
Şerbeti İçin
2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Toz Şeker
2 Damla Limon Suyu
 
Üzeri İçin
Antep Fıstığı
 
Yapılışı
Şerbeti hazırlamak için; 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Keki hazırlamak için; Bir kapta cevizi dövün.
Bir kapta yumurta ile şekeri çırpın.
Daha sonra kaba sıvı yağını, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve dövülmüş cevizi ekleyin.
Sonra kaba azar azar galeta ununu ekleyip güzelce karıştırın.
Bir borcamı yağlayın.
Hazırladığımız karışımı borcama dökün.
Borcamı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.
Kek pişince soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün.
Kremasını hazırlamak için; Bir tencereye sütü, şekeri ve nişastayı alıp iyice çırpın. 
Tencereyi ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edin.
Tencereyi koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Pişen tencerenin içine toz krem şantiyi ekleyip 5 dakika mikserle çırpın.
Hazırlanan kremayı şerbet dökülmüş olan kekin üzerine dökün.
Hazırlamış olduğunuz kıbrıs tatlısını 2 saat buzdolabında bekletin.
Üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun
 
Ahmet KARAGÖZLÜ
 
 
Toplam blog
: 23
: 66
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...