Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu'na açık mektup

Kılıçdaroğlu'na açık mektup
 

Pir Seyit Rıza


Nereden başlasam Piro?

Piro diyorum; çünkü Kureyşanlısınız, ailem yüzyıllardır ailenizin talibidir. Bildiğiniz gibi, pir-talip ilişkisi mürşit-talebe ilişkisidir. Dolayısıyla şeyh-mürit ilişkisinden çok farklıdır.  “Pir, Evlad-i Resuldür; ne kadar hatalı olursa olsun, ceddinin hatırı için ayıplanmamalıdır.” diyen bir geleneğimiz vardır. Ama ne yapalım ki Piro “Şu ellerin taşı bana hiç değmez, ille de dostun bir tek gülü yaralar beni.” diyen ulu şairimiz hatırıma düştü.

Adem’e isimler öğretildiğinden beri yeryüzündeki her varlık ismiyle çağrıldı. İsmiyle çağrılamayan varlık, varlık olarak kabul edilmiyor demektir. Nevi şahsına münhasır bir erdemlilik ilkesi olarak benimsediğiniz politikanızda “Alevi, Kürt, Zaza” kelimeleri ağzınızdan çıkmıyor. Gönlünüzden de geçmiyor mu? Oysa bildiğiniz gibi mazlumun olduğu yerde tarafsızlık, zalimin tarafında sayılmaktır. Zaza Alevilerinin iki temel ocaklarından birine (Diğeri Baba Mansur’dur.) mensup olduğunuz halde, kökeninizi açıklarken “Horasan’dan geldik “diyorsunuz. Üzülerek hatırlatmam gerekiyor; Horasan’dan geldik demek, ‘Aslen Türk’üm!’ demenin “belletilmiş” biçimidir. Kaldı ki Horasan’da bugün bile Farslardan sonra en yoğun nüfusa sahip etnik yapı Kürtlerdir. Sosyoloji ve tarih biliminin kurucusu İbn-i Haldun der ki ,“Yenilenler, yenenlere bir kutsiyet vehm ederler; öyle ki yenenlerin kutsanmış varlıklar olduğuna inanıp, onlara benzemeyi amaç edinirler”. İbn-i Haldun haklı mıdır, Piro?

Tüm CHP’liler “ R.T. Erdoğan samimi değil, ne yapmak istediğini biliyoruz.” diyorlar. Emin olun ben de biliyorum, bu gün söylediklerinden değil Muaviye’nin Kur’an mushaflarını kılıçlara geçirdiği günden bu yana biliyoruz.  Ancak ceddin hakkı için senin ne yapmak istediğini anlamıyorum, anlamıyoruz. O Sünni Türk olarak laik bir ülkeyi yönettiğini söylüyor, sen kimsin Piro? Zaza Alevi olarak bu ülkeye başbakan olabilecek misin? Yoksa hep yapıldığı gibi, kimliğini devletin masasının altında bulunan çöp kutusuna atıp, devletin koltuğuna oturmayı mı tercih edeceksin?

Son sözüm, Kerbelâ mateminin içinde bulunduğumuz bu günde Pir Seyit Rıza’nın son sözü olsun: “Ayıptır, günahtır, cinayettir”   

 
Toplam blog
: 22
: 784
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

. "Gök kubbenin altında söylenmemiş söz yoktur" diyen eskiler haklılar, ama zamanın akışı içinde ..