Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kilo Aldırmayan Dondurma

Sizce dondurma gerçekten de sanıldığı kadar "masum" bir tatlı mı? Bana sorarsanız pek sayılmaz. Özellikle de piyasada satılan ambalajlı dondurmalar hiç de öyle "hafif tatlı" sınıfına girecek türden değil. 
İçindeki yüksek şeker oranı, hele bir de o katkı maddeleri düşünülecek olursa tam tersine uzak durmak gerekir. 
 
Gelin sizinle, tükettiğiniz zaman vicdan azabı yaratmayacak, kilo vermenize ya da kilo korumanıza hiçbir olumsuz etkisi olmayacak sağlıklı ve gerçekten hafif bir dondurma tarifi paylaşayım. Çok kısa bir zamanda hazırlayabileceğiniz bu dondurmayı, hem kendiniz tüketebilir hem de gönül rahatlığıyla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz.
 
Dondurmanın ana malzemesi, hem genel sağlık hem de kilo koruma ya da kilo verme konusunda büyük katkısı olan ananas. Buna ek olarak bir tane mango ve bir limonun suyunu da kullanacağız. İşte  dondurmanın içerdiği tüm malzeme bu kadar. Yani başta şeker olmak üzere hiçbir zararlı katkı maddesi yok. Üstelik kısacık zamanda hazırlanması da cabası.
 
Şimdi gerekli malzemeleri şöyle bir toparlamak gerekirse:
2 su bardağı dilimlenmiş ananas
Bir tane soyulmuş ve dilimlenmiş mango
Bir yemek kaşığı limon suyu
 
Gelelim hazırlanışına...
İşin en basit kısmı burası zaten. Bütün bu malzemeyi blender'a koyun ve karıştırın. Kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz. Sonra bu karışımı küçük servis tabaklarına koyun ve buzdolabında bekletin. Hepsi bu kadar! Kilo aldırmayan ananas, mango ve limon suyundan oluşan dondurmanızı ister ara öğün olarak tüketin isterseniz de sağlıklı bir yemeğin üzerine tatlı olarak.
 
Sözün burasında birkaç küçük ipucu vermek istiyorum. Benim tarifte kullandığım malzemeler taze ananas ve mango. Dilerseniz dondurmanızı donmuş ananas ve donmuş mango ile de hazırlayabilirsiniz. Bu ayrıntı damak zevkinize kalmış.
 
Yukarıdaki malzemeler dört kişilik bir aile düşünülerek verildi. Tüketecek olan kişi sayısına göre miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz.
 
Yaz ayları boyunca meyvelerle hazırlanan ve şeker dahil hiçbir zararlı ürün içermeyen hafif tatlı tarifleri paylaşmaya devam edeceğim. 
 
 
 
Toplam blog
: 82
: 76
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Manchester Metropolitan Üniversitesi Medya ve Kurumsal İletişim Bölümü'nden mezun oldum. Uzun sür..