Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kilo vermek için spor yapmanın önemi

Kilo vermek için spor yapmanın önemi
 

kilo vermek


Kilo vermek denilince akla önce can çıkarcasına spor yapmak gelir, işe yaramaz ya da tatmin etmezse aç kalacağımız diyetler deneriz. Bu süreç bazen tam tersi işler, aç kalarak diyet yapmak ve sonrasında yılıp bıkana kadar spor yaparız. İşte tıpkı diyet yaparken olduğu gibi spor yaparken de ne yaptığımız, nasıl yaptığımız ve ne kadar sevdiğimiz çok önemlidir.

spor secimi

Daha önce bahsettiğimiz duygular kısmında bir şeyi neden yaptığımızın neden önemli olduğunu konuşmuştum, yine aynı durum spor içinde çok önemli. Çünkü biz spor yapmaya hızla kilo kaybetmek veya hedeflenen görüntüye ulaşmak olarak bakıyoruz. Ne çok azdır sadece sağlığı için spor yapanlarımız. Peki, neden kendimize yaptığımız en büyük iyiliklerden birinin spor olduğunu fark etmekte hep gecikiyoruz? Çünkü başımıza bize zarar veren bir durum gelmedikçe memleket olarak durumun ciddiyetinin farkında olamıyoruz.

  • Kalp krizi geçirmeden az yağlı yemiyor, sigarayı bırakmıyoruz
  • Kilodan diyabete yakalanmadan spor yapmayı aklımıza bile getirmiyoruz.
  • Tansiyon hastası olmadan önümüze gelen yemeğe hiç tadına bakmadan tuz atmaktan vazgeçmiyoruz.

Bu cümlelerin sayısı arttırılır hatta birkaç sayfa tutabilir. Şimdi bir bakalım hayatımıza sadece bu korkular değil, beğenilmeme durumunda da hırslanıp spor yapıyoruz. Her şeyi duyguların yönetmesinden bahsettim, işte sporda da yine duygular ve bilinç işler. Yaşam tarzı haline getirilen aktivite ile yaşam uzar, bedenen ve ruhen sağlıklı bir hayat sürülür.

Son yıllarda sağlıklı yaşamı ve sporu önemseme oranımız oldukça arttı ve gerçekten mutluluk verici ama hala birçoğumuz çeşitli bahaneler ile sağlıksız yaşıyor.

Şimdi spora vaktin yoksa otobüsle bir durak geride insen ve yürüsen çok mu zor olur? Veya sabah 30 dakika erken kalksan ve bu süreyi dışarıda yürüyüş olarak değerlendirsen emin ol metabolizman hızlanacak ve en önemlisi daha dinç ve sağlıklı hissedeceksin.

Yürürken aheste yürümemek, tempolu yürümek hatta bir nabız ölçer ile nabzınızı 130-140 arasında olduğu aralığı yakalamak yağ yakmaya başladığınızı bilmenizi sağlar. Yağ yakmak için vücudumuz enerjiye ihtiyaç duyar ve bu kaynağı ya aldığınız besinlerden ya da depo yağlardan sağlar. Bu nedenle tok karınla yürümek sadece aldığımız kaloriyi harcamamızı sağlar. Kardiyo yapmak hem yağ yakmanızı hem de daha enerjik daha aktif olmanızı sağlamaktadır. Böylece iş hayatında daha başarılı, odaklanma yeteneği daha belirgin, enerjik oluruz, aynı zamanda tüm bu duygular sosyal ve özel yaşantımıza da yansıyacağı için daha mutlu hissederiz. sağlıklı diyet için sayfamızdaki makaleleri inceleyebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 15
: 2768
Kayıt tarihi
: 25.12.11
 
 

İş fikirleri hakkında makaleleri takip etmek ve paylaşmayı çok severim. Bilgisayar başında çok va..