Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Kim Başbakan olmayacak?

Kim Başbakan olmayacak?
 

milligazete.com.tr


Hadi yeni dönem için soruyu ters çevirip soralım? Kim Başbakan olmayacak?

Sözgelimi, Bülent Arınç. Yeni dönemde Başbakan adayı , daha doğrusu Başbakan olmak ister mi? Biraz zor… Zaten şimdiden olur olmaz konularda , RTE ile çakışıp duruyorlar… Bir de Başbakan olursa, vay Devletin haline.. Ağam nerde ben nerde?

Ama öyleleri Cumhurbaşkanı olmaya razılar da, niye Başbakan olmasınlar ki?

Gerçi bazıları yeni dönemde Başbakan olmak demek, şamar oğlanı olmak demektir, diyeceklerdir ama o bile doğru mu acaba?

Ben şundan kuşkulanıyorum?

Gerçekten, yeni dönemde bir Başbakan olacak mıdır?

Benim derin kuşkularım var.

Çünkü anladığım kadarıyla bizim düşündüğümüz devlet modeliyle RTE’nın kafasındaki devlet modeli apayrı şeyler. Biz Cumhurbaşkanlığından söz ediyoruz, O “Başkanlık”tan. Ama diyeceksiniz  ki, “vatandaş memlekette  Başkanlık rejimi mi var, sen neden sözediyorsun?” Valla siz istediğiniz kadar kendi rejiminizi düşünün, memleketi kendi kafasına göre kurgulayın; RTE hiç de sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyor… Ara sıra durup durup yeni rejimin ipuçlarını veriyor… Kimse de anlamazlıktan gelmiyor. Anlasanıza artık, adam Cumhuriyetten sözetmiyor, Cumhurbaşkanlığından sözetmiyor; varsa yoksa bütün milleti  “Başkanlık”ın erdemlerine inandırmaya çalışıyor. Başkanlık ne demek? İşte Padişahlığın çağdaş adı...  Artık Padişah filan kalmadı ya güya… Onun yerine  “Başkanlık” ikame edildi. Bu yüzden  adamın aklı fikri ona çalışıyor.

Nasıl olacak bu iş? Hele RTE çaktırmadan, gürültü patırtı kopmadan bir Cumhurbaşkanı olsun yeter. Ondan sonra,  Meclisin ilk toplantısında, “Devlet Başkanlığı” rejimi ortaya sürülecektir. Ve onun astları da, aslanlar gibi kükreyerek bu rejimi savunacaklardır… Ondan sonra, “oldu da bitti maşallah…” misali bir gecede bakmışsınız, bir “Devlet Başkanımız” var.. Herkes alkışlıyor; fener alayları yapılıyor. Yaşasın Devlet Başkanımız , diye millet sokaklarda bağırıyor. Olur mu olur…! RTE kafasındaki nice hayali “Düş ülke”yi gerçekleştirmedi mi? Bu niye olmasın?

Ondan sonra siz Başbakanlıktan sözedin, durun… Boşuna..! O işini bilir.

Yani olmadı diyelim, bazıları taş koydu (Anayasa mahkemesi filan) , o zaman öylesine kuzu gibi bir Başbakan bulur ki, dostlar kayıra… Başbakan mıdır? Yoksa Zabıt Katibi midir, ayırt edemezsiniz. Reisin söylediği her şey kanun olarak kabul edilir. Bu Devletin de böyle yürüyeceği kabul edilir.

Ah bir de Gezi Parkı’nın, Kızılay’ın, ODTÜ’nün yaramazları olmasa… Onlar bir türlü laf dinlemezlerse; kalabalıklar gittikçe büyürse. Hadi diyelim onbin tane, yirmibin tane, yüzbin tane polisi işe soktun, alanlara saldın… Ya bir gün o polisler de “maaşlarımıza zam isteriz..” diye tuttururlarsa, bu devlet nasıl döner?  Zaten enflasyon olmuş 7.6 .. artık zamların kuyruğunu tutamıyorsun. Zaten aslında ekonomiden de anlamıyorsun. Ne olacak sonu?

Sanıyorum Başkanlıktan bile bıkılır. Bir yandan polisler, bir yandan savcılar, bir yandan Anayasa mahkemesi, bir yandan da Gezi Parkı’nın haytaları sonunda adamı hayatından bezdirirler be…

Şimdi bana soruyorsunuz ki Başbakan kim olur?

Siz kendiniz cevap verin, bu durumda hangi akıllı Başbakan olur? Yani Numan Bey kabul eder mi? Belki…

Bu Başbakanlık değil, bunun adı şamar oğlanlığıdır yeni dönemdeki adı. O mevkiyi de kolay kolay kimse kabul etmez. Sayın Gül bile, “yeni dönemde siyasette yokum” diyerek , posta koymanın işaretlerini verdi. Hiç RTE’nin Başbakanı olmayı kabul eder mi?

Ha RTE’nin Başbakanı olmuşsun; Ha  Putin’in Cumhurbaşkanı… Örneğin Medvedev, nedir ki?

Devlet rejimleriyle öylesine oynanıyor ki, Padişahlığın adını bile “Devlet Başkanlığı” yaptılar. Gözünü seveyim şu Siyasal Bilgiler terminolojisinin, nasıl da modernize ediliyor!

Ha babam de bamam… Yeni devirde halk ortada yok… Onun adına devleti dipten oluşturanlar var. Halk sonunda ortaya çıkar. Ama her keresinde o iş biraz  sancılı oluyor. Allah etmesin!

Bir balonu bile çok sıkmak gerekmez; çok sıkarsan patlar… Sen istediğin kadar, “O kadar da sıkmadım ki…” de. Fizik Kanunu’dur. Yasaları bilmek gerekir. Onlar mazeret kabul etmezler!

Bana sorarlarsa ne Başbakan olurum, nede Cumhurbaşkanı… Kim olursa da hayırlı olsun; yeni dönemde kafasını gözünü Allah korusun!

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..