Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '14

 
Kategori
Üniversiteler
 

Kime yakın olmalıyım..

Üniversite tercihleri devam ediyor.

İstediğniz, o bölümü yazmak için zorlandığınız, ya da puanınız doğrultusunda mecbur kaldığınız yerleri yazarak tercih yapıyorsunuz . Kiminiz yaptı, kiminizse hala düşünüyor.

Peki okulu kazandıktan sonrasını kacınız düşündü? Çok azınız düşünmüşsünüzdür eminim. "Ay şu tercihler bir acıklansın gerisi kolay" diyorsunuz çoğunuz.

Okulu okumak ve bitirmek noktası kolay çalıştıktan sonra. Ben daha farklı bir konudan basedeceğim. Okuduğunuz okuldaki çevreniz. Bu bence daha önemli bir konu. Yarın okul bittikten sonra ne dersler, ne zor soran hocalar ,ne de sınav stresini hatırlayacaksınız . Arkadaşlarınızla yaptıklarınız kalacak geride.

Hepiniz belli yaşa gelmiş insanlarsınız bu konuda uyarı yapmayacağım. Ama bazen insanlar konusunda hepimiz hatalar yapabiliyoruz ki bu çok normal. 

Üniversite hepimiz için farklı bir dünya. Hayata atılan ilk adım. Kendi kanatlarınızla devam edeceğiniz bir yol.

İster kendi şehriniz de okuyun ister uzağa gidin farketmez bu yaşanılası bir tecrübe. Burda kimlerle yol almak istediğinzse sizin seçiminiz. Bazen öyle bir şey oluyor ki iyi dediğin insan kötü, kötü denilen insan da en iyisi olabiliyor. Bu konuda öncelik kendi gözlemleriniz olsun hep. Belli mesafede durarak bakın karşınızdaki insana iyi mi kötü mü diye . 

Yüzünüze her güleni de dost sanmayın kendinize . Tamam yeni bir yerdesiniz cevreniz olsun istersiniz ama samimiyetsiz insanlarla doldurmayın cevrenizi.

Bunları benim size söylemem cok sacma siz benden öğrenecek değilsiniz ya bunları benden daha iyi bildiğinize şüphem yok. Siz bunları yürümek istediğiniz bu yolu çoktan yürümeye başlamış ve hala yürümeye devam eden bir ablanızın hatırlatması olarak görün.

Yıllar sonra okulu bitirip şöyle bir geriye dönüp baktığınızda pişmalık duymayacağınız yılların başlanıcı olsun bu eylül sizler için...

 

 
Toplam blog
: 2
: 144
Kayıt tarihi
: 03.07.14
 
 

Gündemi takip eden, etrafında olanlara kulak tıkayıp gözünü kapatmayanlardanım.  Mühendis olmak i..