Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Kimin Cumhurbaşkanı

Kimin Cumhurbaşkanı
 

Yine türedi bitakım yetmez ama evetçiler…

Diğer yandan Erdoğan’a rağmen İhsanoğlu diyenler…

Diğer taraftan ıssız bir ada gibi Demirtaş…

İlk defa halk seçecek diyorlar en az yirmi milletvekili imzası ile her parti sanki genel başkanlarını seçer gibi adaylarını ortaya sürüyor. Ve biz ileri demokrasimizde bunun adına halk seçiyor, milli irade diyoruz.

Ön seçim yok…

Halka sormak hiç yok…

Partiler üstü olan Cumhurbaşkanlığı makamına yine bizzat partiler tarafından bulunan isimler halkın karşına koyulup buyurun buna oy verin diyorlar. Aslında bizler partilerin seçmiş oldukları isimleri tercih usulü atamasının yapılmasını sağlıyoruz. Ve size ne kadar inandırıcı geliyor bilmiyorum ama ben hiç mi hiç inanmıyorum 3 dönem bir partiden başbakan olan birinin üstelik parti de kendi kurduğu parti olmasına rağmen cumhurbaşkanı olunca herkesin cumhurbaşkanı olacağım demesi… Bakınız canlı örnek hala Çankaya’da… Siz yedi yıldır köşkte halkın başkanını gördünüz mü? Yoksa bir siyasi partinin noterliği nasıl yapılır onu mu gördünüz…

Bu ülkede ekstra komik olmak bir çaba sarf etmeye gerek yok. Malzeme ve materyal bol… Hali hazırdaki kayıp trilyonların hesabını vermeden cumhurbaşkanı oldu. Şimdiki de yolsuzluklardan sıyrılmak için aday oluyor. Hıı. Gül’ün görev süresi dolunca yargılanır mı yargılanmaz mı bilinmez ama Erdoğan’ı artık hiçbir demokrasi, hiçbir kanun, hiçbir yasa dokunamayacağı kesin şayet seçilirse… Çünkü üstünlerin hukuku… Arkası güçlülerinin, kapitalizm denen canavarın alabildiğine beslendiği ve AKP’ye dokunanların yok sayılıp hayatlarının karartıldığı bir ülkede köleden hallice durumdayız.

Aslında bir yandan İhsanoğlu düşündürücü aday… Çünkü AKP cephesinden, Erdoğan tarafından daha yerden yere vurulamadı. Kimse bir şey diyemiyor. Eminim ki son dakika golüyle AKP bir seçim karalaması bulur. Çünkü bir kez siyasetiniz kirlendi mi o hep kirlidir. Temizleseniz de çıkarmaya çalışsanız da artık o kirlilik sizin bir parçanız olmuştur.

Sizi bilmem ama içimden her şeye rağmen (bunun içerisinde Erdoğan’ın kazanma ihtimali de dâhildir) hiç oy kullanmak gelmiyor. İlk defa böyle hissettim. Çünkü benim hayalimdeki aday Ahmet Necdet Sezer gibi hukuku meslek olarak değil yaşam biçimi olarak benimseyen, Atatürk’ün çağdaşlaşma projelerini araç olarak değil geliştirip günümüz koşullarıyla harmanlayan yepyeni bir aydınlık yaratacak, makamında gönül rahatlığı ile tam bağımsız bir şekilde oturacak bir adaydı… Cinsiyeti önemli değil… Irkı, rengi, mezhebi, dini bunların hiçbir önemi yok sadece Türkiye’nin hakkını versin yeter… O yüzden mevcut adaylar içerisinden kim seçilirse seçilsin kimin cumhurbaşkanı olacak… 

 
Toplam blog
: 255
: 326
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

İzmir doğumluyum. Uzun düşünceler, kısa şiirler hayatımın büyük bir bölümünü kaplar. Öyle gökkuşa..