Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

03 Ocak '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kimler kazanacak

Kimler kazanacak
 

Miladi Takvim yılının bitişi ile eskiyen yılı uğurlayıp; yeni yılı karşılarken ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde çeşitli kutlamalar yapıldı. Yazılı ve görsel basından görebildiğimiz kadarıyla eğlenceler sınır tanımıyor. İçip içip kavga edenler, bir kenarda sızıp kalanlar, gelenektir diye bardak, şişe kırıp yol ortasına atanlar, aleni yol ortasında dudak dudağa öpüşenler, içkinin tesiriyle kaza yapıp ölenler, yaralananlar, polise kafa tutanlar, içmedim deyip kontralardan kurtulmaya çalışanlar. Bunların tamamı yeni bir yılın gelişini kutlarken yaptığımız işler. 

Oysa biten bir yılın ardından yenisine girerken yukarıda saymaya çalıştığım olumsuzlukları mı yaşamalıyız? Yoksa giden yılın muhasebesini mi yapmalıyız? Bana göre geçen yılların muhasebesi yapılarak nerede zarar ettik, nerede kar ettik, muhasebesi yapılmalı ki hatalar tekrar edilmesin. Dünyanın her yerinde bütün kuruluşlar yılsonlarında bilançolarını çıkarır zarar ve karlarını görüp geleceklerine öyle yön verirler. Yılsonu bilançolarını doğru okuyanlar büyümeye devam ederlerken; doğru okumayanlar ise küçülmeye ve batmaya doğru giderler. 

Biz kişiler veya aileler olarak geçen yılı uğurlayıp yeni yıla girerken içip, içip kendimizden geçeceğimize giden yılda yaptıklarımızı masaya yatırarak yaptığımız hataları görüp tekrar etmemeye çalışmalıyız, yaptığımız güzel ve doğru işleri de daha büyütmenin muhasebesini yaparak yeni yılda kar edenler arasında yer alalım. 

Unutmayalım ki yeni yıl sadece biz insanlar için gelmiyor; yeryüzünde var olan bütün varlıklara da geliyor. Bunların içinde sadece biz düşünen insanların geçen günlerin muhasebesini yapma şansı vardır. Düşünmeyen varlıklar için yeni yılın geçen yıldan hiç farkı olmaz. 

Öyleyse yeni yılda kar edenler kimler olacak dersek; cevap geçen yılın muhasebesini yaparak geleceğine yön verenler olacak. 

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..