Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Kış Güneşi'ne büyük reyting tokadı!

Kış Güneşi'ne büyük reyting tokadı!
 

Televizyon ekranlarında yeni dizilerin görücüye çıktığını görüyoruz. Birçok kanal sezonun sonuna doğru ilerlerken yeni hamlelerini bir bir yapmaya devam ediyor. Hal böyle iken izleyicilerin izleme olarak dağıldığını, farklı dizilere doğru yayılım gösterdiğini reyting sonuçlarından anlayabiliyoruz.

Bahsi geçen yeni dizilerin başında dün gece yayın hayatına başlayan Kış Güneşi geliyor.

Oyuncu kadrosunda Şükrü Özyıldız, Aslı Enver, Hakan Boyav, Şenay Gürler, Başak Parlak ve Mahir Günşıray gibi isimlerin olduğu dizi 19.50 civarında yayına girip, 22.15 sularında sona erdi. Yani hemen hemen 2.5 saat boyunca ekranda kaldı.

Açık söylemek gerekirse, ben diziden umutluydum. Oyuncu kadrosu farklı bir işin mesajını veriyordu. Ancak dün gördüm ki, öyle farklı ve ilgi çekici bir hikayeye sahip değil. Bir tür intikam hikayesi izleyeceğiz belli ki. Bu hemen her kanalda olan bir dizinin hikayesi zaten.

Sabah kalktığımızda bu ilgi çekmeme durumunun reytinglere de yansıdığını gördük. Show'un ciddi reklamını yaptığı ve erkenden yayına sürdüğü dizinin ilk bölümü TOTAL'de 2.13 reyting ile 28. , AB'de 2.04 ile 23. , ABC'de ise 2.39 reyting ile 24.olabildi.

Dizinin tabiki ilerleme şansı gayet mümkün. Ama Show TV'nin sahip olduğu geride kalma, izlenmeme durumu burada da kendisini gösterecek gibi. Bir de başroldeki isimlerin dizi tutturamama hastalıklarının olduğunu biliyoruz.

Aslı Enver'in Kavak Yelleri'nden sonra oynadığı Suskunlar, Kayıp, Bana Artık Hicran De ve Mutlu Ol Yeter dizilerinin yeterli ilgiyi göremediğini ve erken finallerle bittiğini biliyoruz. Şükrü Özyıldız'ın ise Benim Hala Umudum Var'dan sonra oynadığı Şeref Meselesi ve Tatlı Küçük Yalancılar dizilerinin erkenden bittiğini, sonradan dahil olduğu Çalıkuşu'nun da erken final yaptığını biliyoruz.Hal böyleyken, bu duruma şanssızlık mı kısmetsizlik mi diyelim bilemedim.

Sonuç olarak ; Kış Güneşi ilk bölümüyle reyting savaşının ilk raundunu kaybetti.

Devamında nelerin yaşanacağını ilerleyen haftalarda göreceğiz.

ANIL KOLDAŞ

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..