Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '10

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kişisel gelişim

TOPLANTIDA FELSEFE

Liderlik becerilerimizin en çok göz önüne serildiği yer toplantılardır. Etkili bir başkan; grubun görevine odaklanmasını, her bireye konuşma fırsatı vererek yeteneklerini sergilemelerini katılımcılara takım ruhunu aşılayarak ekip halinde çalışma ortamının oluşmasını sağlar. Bir grup insan belirli bir miktarda potansiyel enerji içerir. İnsanlar grup içindeki yerlerini korumak için kullanabilecekleri kadar enerji kullanacaklardır. En iyi liderler yetkilerini yönlendirdikleri kişilerin yeteneklerini serbest bırakmada kullanırlar. Görev lideri, konuşmanın içeriği için sorumluluk alır. Hedefleri belirleme, bilgileri değerlendirme, sorunları çözümleme ve karar verme görev liderliğin özelliklerindendir. Tartışılan maddeye kimin işine daha yakın ise görevi ona verir.

Toplantıyı Açma
: Katılımcılar kendilerinden ne beklendiğini bilirlerse daha verimli olurlar. Önceden gündemin verilmesi de bunu kolaylaştırır. Toplantıya zamanında başlanmalı, amaçlı veya hedefli toplantı yapmalı, zamanı iyi planlanmalıdır. Disiplinsiz düşünce savurganlıktır. Toplantının atmosferini zehirler. Toplantıda Düşünce: Her düşünce gerçekler hakkında varsayımlarla başlar. Varsayımlardan ortaya çıkar. Kendi düşüncelerini savunabilen ve saldırgan eleştirileri yenebilen yöneticiler kahraman olur.

Düşüncelerle Başa Çıkma: Eleştirisel düşüncelerde olumlu yanıtlar almayı hedefleyen sorular sorulmalı, Egoist düşüncede görüşlerini destekleyen kanıtlar istenmeli, Politik düşüncede tüm grubu düşünmeye sevk etmeli, Katı düşüncelere karşı koyabilmek için düşüncelerin arkasındaki görüşlerin araştırılması gerekir. Konuşma sözlü danstır. Herhangi bir konuşmanın kalitesi, onun dinlenmesindeki kaliteye bağlıdır. Dinleyici konuşmayı kendi davranışları ile denetler.

Zayıf dinlemeler şunları içerir
: Ortaya atılan bir fikir tamamen kınanır. Söylenenlerin yalnızca bir kısmına yanıt verilir. Birinin sözü kesilir ya da aynı anda başka bir konuşma düzenlenir. Temel konulardan uzaklaşılır. Duygusal sözcükler kullanılmaya başlanır. Uyuşukluk ve uyuma seansları ortaya çıkar. Beynimizin iç konuşması: Sorunlara çözüm önermede, konuşmacının ne demek istediğini karar vermede, konuşmacının söylediğinin bir bölümüne yoğunlaşmada, düşünceleri kendimizinkilerle karşılaştırmada, konuşmanın bir sonraki adımın planlanmasında, grup içinde ne olup bittiğini sorgulamada kullanılır.
 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..