Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '07

 
Kategori
Emlak
 

Kişisel marka

Kişisel marka
 

Hiç tanımadığımız insanlar bize para kazandırıyorsa zengin oluruz…

Bill Gates kaçımızı tanıyor, biz Bill Gates’e yıllık ne kadar kazandırıyoruz?

Bizim sektörümüzde biraz zor bir durumdur, tanımadığımız insanlar tarafından para kazanmamız. Ama tanımadığımız insanları bize yönlendirerek para kazanabiliriz.

İnsanların bize yönlenmesinde en önemli nedenlerden biri markamızdır. Ana markamızdan bahsetmiyorum, kişisel markamızdan bahsediyorum. Ofisimizden biri sadece ismimizle içeriği girdiğinde bizim müşterimiz oluyor. Müşterilere isimlerimizi ezberletmemiz gerekir; ama nasıl?

Marka her zaman daha çok kar demektir. Güven demektir. Teslimiyet demektir. BMW’ye neden diğer arabalardan iki kat daha fazla ödüyoruz?

Kişisel markamızı oluşturmak için çok basit şeylerden başlayabiliriz. İnsanların en çok hoşuna giden kelimelerden bir tanesidir isimleri. 30.000 kişilik bir stadda bile ismimiz söylendiğinde kafamızı çevirip bakarız. İnsanlara bu kadar çok sevdiği şeyi, biz neden söylemiyoruz.

Umursanmak ve hatırlanmak. Müşterilerimiz doğum ve evlilik günlerinde bizden bir tebrik mesajı alsalar, kiraladıkları veya satın aldıkları günleri bir yıl sonra onlara hatırlatsak, kaçı bizi dostlarına da önerir.

Ülkemizde iki tane dini bayram, 4 kandil, 4 ulusal bayram var. Bu önemli günlerde isimlerine yazılmış bir kutlama mesajı gönderdiğimiz zaman sizce bizim hakkımızda ne düşünürler.

Sadece bu ufak hatırlatmaları yaparak eski müşterilerimizle ayda bir iletişime geçeriz.

Ayda bir ismimizi duyan biri bizi unutur mu?

 
Toplam blog
: 15
: 4454
Kayıt tarihi
: 14.12.07
 
 

1978 yılının 30 Ekim'inde İzmirde dünyaya geldim. Annem ile Babam, Eczacılık Fakültesinde okurlarken..