Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '13

 
Kategori
Psikoloji
 

Kişisel psikolojik gelişim

Kişisel psikolojik gelişim
 

Psikoloji bir bilim dalı olarak insanların kişisel gelişimlerine en önemli ölçüde katkıda bulunan bir alandır. İnsan diğer canlılardan farklı olarak üstün bir zekaya, akla ve gelişim potansiyeline sahip bir varlıktır. Diğer canlılar varoluşlarından bu yana çevresel faktörlerin zorlaması dışında kendi iradesi ile hemen hiç değişim göstermeyen varlıklar olmasına rağmen insan bu anlamda onlardan ayrılmakta ve varoluşundan bugüne temel içgüdüsel ve yaratılış özellikleri dışında önemli ölçüde gelişim ve değişim göstermiştir. İnsanın psikolojik gelişimi sadece kuşaktan kuşağa gözlenen farklar biçiminde değil, bir insanın kendi kişisel yaşamı içinde de gözlenebilen farklar biçiminde olmaktadır.

Sahip olduğumuz akıl gücü bize daha üstün, daha güçlü, daha iyi, daha yetenekli, daha başarılı, daha erdemli, daha sağlıklı, daha mutlu olabilme fırsatları sunmaktadır. Ama eğer biz bu fırsatları kullanmak için bilinçli bir çaba harcarsak ve aklımızı pozitif yönde kullanabilirsek.

İşte kişisel psikolojik gelişim öğretileri ve fikirleri bunun için var ve bize sadece ilgi duymak, gelişime ve değişime açık olmak kalıyor. Bize verilen 'insan olma' değerini kavramak ve bu değeri daha yüksek bir değere ulaştırmak en önemli sorumluluğumuz olmalıdır. 

Uzm. Psk. Bülent Korkmaz

psikologbulentkorkmaz.com/

 
Toplam blog
: 40
: 3827
Kayıt tarihi
: 02.07.07
 
 

Uzman Psikolog Bülent Korkmaz kuruculuğunu yaptığı KRM Psikolojik Hizmetler'de Danışman Psikolog ve..