Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '19

 
Kategori
Kitap
 

Kitabım Hakkında Değerlendirme

Öncelikle şu bilgiyi paylaşmak isterim sevgili okurlarımla kitabın konusuna geçmeden önce, bu kitabın yazmasında bana ilham kaynağı olan ve neredeyse tüm hikayeleri, bilgileri aldığım ve aktardığım kişi rahmetli babam Şükrü Özatak’ın ta kendisidir. Bu yüzden de kitabı da onun anısına ithaf ettim, bana sorarsanız kitabımda anlattığım tüm hikayelerin, yazılarımın anlattıklarımın başkahramanı babamdır. O olmasa ve o’nun bana anlattıkları olmasa bu eser ortaya çıkmayacaktı. Bu bakımdan öncelikle babama minnettarlığımı belirtiyor mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin..
 Amin..!!

 Kitabı kısaca özetlemem gerekirse, kitabın ismi de aslında babamın hayatından kesitler sunduğu ve onun hayat serencamından izler taşıdığı için ismini de öyle belirledim. Yani “Hayatın İç Yüzüne Yansıyan Anlar” kısacası babamın hayatına yansıyan anların iç yüzüdür. Hayatında biriktirdiği acı tatlı iyi kötü her şeyin ve anının, bilip öğrendikleri, yaşadıkları başından geçenlerin hayatına yansımalarıdır aktardıklarım. Kitapta 6 adet hikaye var ve hepsi de yaşanmış gerçek hayat hikayeleridir. Belki bir iki hikayede bazı yerlerde anlatılanlar yüzde yüz bir kesit taşımayabilir gerçek hayattan o da çok kısa bir bölümdür ve en önemlisi ise bütün hikayelerde anlatılanlardan bir kıssadan hisse çıkarma amaçlanmıştır. Bu bakımdan hikayelerde gerçek hayattan kesitler taşımayan kısa yerlerde bile olaya ve anlatılanlara bu açıdan bakılmalıdır. Her bir hikayede mutlaka “Kıssadan Hisse” bulacaktır okurum.

 Eserimin kısa özeti bu olsa gerek, insanı ruhsal derinliğiyle, insan ilişkilerini toplumsal- dönemsel boyutlarıyla işlemesiyle, çoklu ve karmaşık olayların uzun bir zaman dilimine sistematik dağılımıyla, içerdiği dramatik çelişki ve çatışmaların yoğunluğu ve çarpıcılığıyla dikkat çekiyor..

 Bu çerçevede anlatılan hikayelerde genellikle psikolojik, ruhsal ve dramatik temalar ağır basıyor. Dönemsel olarak bakıldığında her olayın kendi içinde dramatize edilmiş vefa vefasızlık, zor hayat şartları, şahit olunun olay ve olgular ön plana çıkıyor. Babamın kahraman köpeği Éka’nın hem dostluğu, yaptıkları fedakârlıklar ve aileden biri gibi olması hem de dişi kurtla olan mücadelesi kaçırılmayacak bir andır. İki yavrusu Gewlaz ve Kotanın da aynı onun gibi olması ve bir köylünün hayatını kurtarmaları unutulmayacak bir olay olarak kalıyor hafızalarda.

 Babamın bizzat yaşadığı başından geçen 60 darbesinden sonraki süreç ve askerle olan teması sonrası göğsümdeki postal yarası ve sonrasında yaşananlar ile mağaradaki adam ve ayının dostluk hikayesi yer alıyor eserde. Bir dostluk hikayesiydi ama sonrasında bir ihanetin hikayesi takip ediyor hikaye içinde hikayeyle.

  Bilge adam ve göçmen kuşlar da ise çok farklı bir tecrübe ve doğanın felaketiyle yok olan bir köyün ve sağ kurtulan bir ailenin hikayesi yer alıyor. İki genç fidanda ise tam bir dramatik olay zinciri yer alıyor.

 Kısacası öykü kitabımda yaşanmış gerçek hayat hikayeleri yer alıyor. Yaşananlar tüm çıplaklığıyla yer alıyor eserde. Okuyunca hak vereceksiniz diyor şimdilik bu kadarıyla yetiniyorum.

 Keyifli okumalar şimdiden...
 

 
Kayıt tarihi
: 15.04.17
 
 

Gazeteci - Yazar ve Tarihçi.. ..