Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '21

 
Kategori
Kitap
 

Kitap Okuma Alışkanlığı

Eğitim sistemimizi eleştirmeyeceğim çünkü o kısma girersem muhtemelen çıkamam.

Sorum şudur; Neden insanlar kitap okumayı sevmez?

Zamanları mı yok ? Okurken uykuları mı geliyor? Kitaplar pahalı mı?

Hiçbiri.

Kitap okumakta tıpkı pek çok alışkanlığımız gibi çevremizden görerek alışkanlık kazanacağımız türden bir edinim fakat illaki her kitap severin kitap sever bir ebeveyni bulunmak zorunda değil. Yakın çevresinde buna maruz kalmamışta olabilir. Bence kitap sevgisi doğru kitabı bulmakla kazanılır.

Hatırlarsınız ilkokulda öğretmen bir kitap adı söyler, tüm sınıf o kitabı okur ve  özet çıkarırdı.

Evet işte bingo ilk deneme muhtemelen başarısızlıkla sonuçlanacak ve kitap okumaya karşı ön yargı hemen kazanılmış olacak. 

Neden mi?

Çünkü her insan farklıdır. Farklı ilgi alanları vardır. Örneğin 1 sınıfta 30 kişi olup 30 ayrı kişiye aynı kitap okutulmaya çalışılırsa  tahminim bu sınıfta sadece 2 kişinin kitap sevgisi başlayacaktır

Bu zamana kadar kitap okumayı sevmeyen insanlar üzerinde nacizane kendimce bir inceleme yaptım ve incelediğim insanların yarısının yanlış kitapla kitap okumaya başlaması üzerine kitap sevgisini kazanamadığını ama böyle bir sevginin de varlığından haberdar olmadıklarını gördüm.

Üzülmeyin ! Geç kalmış sayılmazsınız sizin de kitap okumak gibi bir hobiniz yoksa, yeni bir kitabı eline alan insanların sayfaları kokladığında hissettikleri mutluluğu görüp şaşkınlığınızı gizleyemiyorsanız. Geçimini asgari  bir ücretle sağlamaya çalışan insanların yine de bütçelerinden aylık  kitap alımına bir bütçe ayırmaları size de tuhaf geliyorsa ... Demekki siz de henüz doğru kitapla karşılaşmamış kişilerdensiniz.

Denemekten zarar gelmez. 

İlgi alanlarınızı düşünün , bu konularda yazılmış kitapların bir listesini çıkarın.İlk olarak ön sözlerini , arka kapaklardaki yazıları okuyun ilginizi çektiyse hemen o kitabı alın.

 

Aldınız fakat belli sayfaya kadar okudunuz yine de ilginizi mi kaybettiniz. Demekki o kitabı okumak için doğru zamanda değilsiniz. Hemen o kitabı usulca daha sonra tekrar okumayı denemek üzere bir kenara koyun ve bir diğer kitabı elinize alın.

Kitap okumak için doğru zaman,doğru yer,sakin bir beyin bu 3 ü çok önemlidir.

Vazgeçmeyin! Zira tadına vardıktan sonra en büyük hobiniz bu olacak.

 

Kitap aşkını bir gün yakalayabilmeniz dileğimle.

 

 
Toplam blog
: 5
: 76
Kayıt tarihi
: 02.03.21
 
 

Tüm başak burçları gibi, İnsanların her konuda bir fikrinin olmasını severim. Benim de bir fikrim v..