Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kitap ve kütüphane

Kitap ve kütüphane
 

afiş


Kütüphane haftası mı? Kitap ha! Bir de üstelik okumak! Bunlar komik sözler.

Canım ne gerek var okumaya! Televizyon var ya, her şeyi öğretiyor daha ne. Hele internet, mucize! Kitap, kütüphane. Bunlar saçma laflar. Çok bayat!

Hiç bir kitap okumanıza gerek yok. Aksak topal liseyi bitirin. Birde üstelik es kaza üniversiteye bir ucundan girdiyseniz, öbür ucundan çıkmayanı dövüyorlar zaten. Valla dövüyorlar! Yemin etsem başım ağrımaz.

Latife bir yana, gerçekten üç kitap okumamış binlerce insanın malesef toplumun en büyük bilgi kaynağı olan televizyonda konuştuğu, açık oturum ve tartışma programlarına katıldığı bir dönemden geçiyoruz.

Beş kitap okumayanlarsa köşe yazarı olabiliyor. Ağzı laf yapsın kavga etme ve laf yarıştırma yeteneği olsun yeter.

On kitap okumayanlara gelince onlar allamei cihan. Onlar uzman ya da bilim insanı diye dolaşabiliyor. İtibar sahibi kahinlerden ve modern üfürükçülerden söz ediyorum.

Bu kadar laf şunun için di.

Bu hafta kütüphaneler haftasıdır. Kaç kişinin haberi vardır bilmem. Kütüphaneler Haftası, Türkiye'de 1964 yılından beri kutlanır. Bu haftanın günümüzdeki amacı;

-"KİTAP diye bir şeyin varlığını hatrılatmak" denilse yeridir.

- Ülkemizde, kentsel yaşam alanları için çok anlamlı olmasa da, kırsalda hala okula öğretmene ve kitaba ne denli ihtiyaç bulunduğu herkesin malumudur.

-"Bu devirde kütüphanenin ne anlamı kaldı. İnternet var" diye düşünenlere ise, güvenilir bir inceleme ve araştırma yapmanın tek yolunun kitap ve kütüphane olduğunu hatırlatmak gerektir. Hepsi bu. Kitap okuyun. Selametle kalın.

Bülent Selen

 
Toplam blog
: 89
: 985
Kayıt tarihi
: 09.07.10
 
 

Marmara Üniversitesinde  İşletme okudu. İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans yaptı.  Dış Ticare..