Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kitaplar Rehber Olsun

Kitaplar Rehber Olsun
 

salih arıkan


Bir kitabı okur ve kenara atarız. Hâlbuki kitap okumaya ihtiyacı olanların varlığını göz ardı ederiz.

Şöyle bir düşüncemiz var. Liselere Üniversiteye ve farklı Sınavlara hazırlık yapan Öğrencilerimiz var. Bu kitapları çizmeden kullansalar ve tertemiz bize getirseler ve bizde bu kitapları alamayanlara ulaştırsak. Derslerin dışında tatil kitapları hikâyeler romanlar ve farklı Akademik kitapları da bize getirseniz dileyen istediği kitabı alıp ya başkasına verse yâda yine bize getirse böylece kitaplardan bir gönül köprüsü kursak.

Aileler zaten maddi zorluklarla boğuşurken kitapları kardeşlerinden olsa kitapları okuyanların ayrı bir kâğıda düştüğü ve kitaba dair yorumlarını bıraktığı notlar olsa. Kötü olur mu biz yeni bir medeniyeti ancak kitapların öncülüğünde kurabiliriz.

Kitaplar Rehber olsun biz Kur'an-ı Kerim, Hadis kitapları Namaz hocaları ve diğer Dini kitaplarda paylaşılsa dergiler ve çocuklar için güzel hikâyeler neden kitaplarımızı paylaşmayalım. Neden sevdiklerimize kitap hediye etmeyelim en son hangi kitabı okudunuz neden o kitabı bir dostunuza hediye etmeyesiniz gelin birlikte kitapla yeni güzel dostluklar kuralım.

Çocuklarımız yaz tatiline giriyor. Onlara Kur'an-ı KerimPeygamberimizin Hayatı İlmihal güzel hikâyelerden oluşan bir kitap seti alsak yazın bir saatlerini bile kitaba ayırsalar güzel olmaz mı paylaşalım elimizde avucumuzda olanları hele de kitapları gözlerini kitaptan ayırmayan bir çocuğu düşünüyor ve gülümsüyor belki o çocuğun gülümseyişi ve açılan ufku bizim bahtımızın da gülmesini sağlar.

Salih Arıkan,Tel:0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..