Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kıyamete 3 gün kala Tebliğciler Şirince de!

Kıyamete 3 gün kala Tebliğciler Şirince de!
 

Hatırladınız mı? Geçen aylarda İzmir Kordon’da ilk kez ortaya çıkan sır kişiler vardı.

Bu kişiler, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 9 Eylül Gazetesi’nde konu edilmişti.

Gazeteye yansıdığı kadarıyla; iki cüppelinin, Kordon boyunda oturanları ‘Aleykümselam’ diyerek selamladıkları, özellikle birbirine sarılan sevgililerin yanına gidip uyardıkları yazılmıştı. 

Bu kişilerin gençlere ‘kızlara bakmamalarını’, ‘şapka yerine fes giymelerini’, kadınlara ‘başınızı örtün’, erkeklere ise ‘sağınıza solunuza bakmayın’ gibi öğütlerin yanı sıra dini telkinlerde bulundukları iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine harekete geçen İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü, Kordon’da daha önce böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığını araştırmış ve izlerine rastlanamadığı açıklanmıştı. 

Gerçi izine rastlasalar ne yapabilirler ki?

İzmir’in Şirince köyü, aylardır Maya Takvimi’ne göre 21 Aralık’ta ‘kopacak kıyametten’ etkilenmeyeceğine inanılan, şimdiden dünyanın dört bir yanından turistlerin sokaklarını doldurduğu meşhur köy. 330 nüfuslu köye, şimdiden 30 bin kişi geleceği kesinleşti.

Kimlerin geleceğine bakacak olursak; Tom Cruise, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Brad Pitt gibi ünlülerin geleceği konuşulan köy kıyamet gününün gözdesi!.. 

Daha kıyametin kopmasına(!) 3 gün olmasına rağmen, Şirince’de, ‘ilginç’ konuklar ağırlanmaya başlanmış.

Geçenlerde İzmir Kordon’da rastlanılan, cüppeli sarıklı üç kişi, Şirince sokaklarını dolaşıp ‘kıyamet telkinlerinde’ bulunuyormuş. (Nihayet halka faydalı bir iş yapmışlar!)

Kıyamet hazırlıklarının hareketlendiği, jandarmanın tatbikat yaptığı gün, cübbeli sarıklı üç kişi Şirince’ye gelerek görevlerin başlamışlar!

Esnafla konuşan 3 kişi, “Camide namazımızı kılacağız. Hem de bir bakmaya geldik. Böyle şeylere inanmayın. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah’tan başka kimse bilemez” demişler. Bu çok doğru!

Bu kişilerin, ‘Tebliğ Cemaati’ olarak bilinen, yılbaşı gecelerinde İstanbul Taksim Meydanı’nda bildiri dağıtan gruptan olup olmadığı, merak ediliyormuş.

Sizin anlayacağınız bu tip insanlar ne zaman, nerede meydana çıkacakları belli olmayan, her konudan kendilerine pay çıkarmaya çalışanlar olarak bahsetmek aslında en doğrusu.

Her ne kadar kendilerini tebliğciler olarak lanse etseler de, durumdan vazife çıkardıkları bir gerçek. Onlara bu tebliğcilik görevini kimin verdiğine gelince; orası tam bir muamma!

Bundan böyle bu tip insanlara her zaman, her yerde rastlamak mümkün! Bu tip insanları görürseniz sakın şaşırmayın. Söylediklerine de karşı çıkmayın! Sonra suçlu ilan edilirsiniz!

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..