Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Kıyametin kopmayacağı anlaşıldı! Yeni kıyamet tarihi 2129 mu?

Kıyametin kopmayacağı anlaşıldı! Yeni kıyamet tarihi 2129 mu?
 

 

Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete…

Kıyamet de kıyamet…

Biliyorsunuz yarın kıyamet kopacaktı(!) ancak kopmayacakmış…

Yeni kıyamet tarihi belli oldu!

Yeni kıyamet tarihinin, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan’ın kapanarak namaz kılıp, dua etmesiyle bir ilgisi yok.

Göktürk-1’den önce Göktürk-2 uydu aracını uzaya göndermemizle hiçbir ilgisi yok!

Hele hele yüzdü yüz yerli dediğimiz Göktürk Uydusu’nun yüzde 80’ini dışarıdan alıp, yüzde yüz yerli damgası vurmakla hiç alakalı değil.

Hele hele Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emekliler çok para alıyor sözleriyle hiç mi hiç alakadar değil!

Yeni kıyamet tarihini bize bildiren bir Türk!

Bildiğiniz gibi, Maya takvimine göre kıyametin 21 Aralık'da kopacağı öne sürülürken, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kıyametin kopma belirtilerinin büyük ve küçük olmak üzere iki kategoride olduğunu bildirdi.

Kurul, "Kıyametin ne zaman kopacağı tamamen Allah'ınbilgisi dahilindedir. Dolayısıyla müminler için önemli olan kıyametin ne zaman kopacağı değil, bir gün mutlaka bunun gerçekleşeceğine inanmak ve ahiret hayatı için hazırlıklı olmaktır. 10 büyük alamet gerçekleşmeden kıyamet kopmaz" açıklamasını yapmıştı. 

Bediizzaman Said Nursi'nin de ebced hesabıyla bir kıyamet tarihi imasında bulunduğunu ileri süren Prof. Dr. Osman Çakmak, Said Nursi'nin, 6 bin sayfadan oluşan "Risale-i Nur" adlı eserinde kıyametin 2129 yılında yaşanacağını dair imada bulunduğunu ileri sürüyor.

İşte Prof. Dr. Osman Çakmak'ın Risale-i Nur'u kaynak göstererek ileri sürdüğü o iddialar:

Bediüzzaman, âhir zamandan ve kıyametten haber veren bir hadis-i şerifi, ebced ve cifir ilmiyle tahlil eder ve bir takım tarihler çıkarır. "Lâ tezâlü tâifetün min ümmetî zâhirine ale'l-hakkı hattâ ye'tiyallahü bi emrihî." Meâlen: "Ümmetimden bir taife Allah'ın emri gelinceye kadar (yani kıyametin kopmasına kadar) hak üzerinde galip olacaktır."

Bediüzzaman bu hadisin ebced ve cifir analizini yapar. "tezâlü tâifetün min ümmetî." Ebced ve cifir ilmiyle rakam değeri Rûmi tarihle 1542. (Milâdî 2126). "Zâhirine ale'l-hak." Rûmî 1506 (Milâdî 2090). "Hattâ ye'tiyallahü bi emrihî." Rûmi 1545 (Milâdî 2129)

Bediüzzaman, Rumi 1545 de, yani Milâdî 2129 yılında kâfirlerin başına kıyametin kopacağına dair bir ima bulunduğunu, bunların Allah'ın ilminde olup ve doğrusunun Allah tarafından bilinebileceğini ifade eder. 

Gördüğünüz gibi yarın için endişelenmeye gerek yok.

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..