Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kıymalı pilav tarifi

Pişirme süresi: orta ateşte 10 dakika.

Kullanılacak Malzemeler:

3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin,

2 su bardağı yıkanmış pilavlık pirinç,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

1,5 tatlı kaşığı tuz,

3 su bardağı kaynamış su,

200 gram yağsız dana kıyma,

Yarım paket dolmalık fıstık,

1 çay kaşığı karabiber,

1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı.

KIYMALI PİLAVIN YAPILIŞI

Bir tencerenin içine 3 yemek kaşığı tereyağı, koyup eritin. Eriyen yağın içerisine önceden ayıklayıp yıkadığınız süzdürülmüş 2 su bardağı pilavlık pirinci ekleyin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Daha sonra 3 su bardağı kaynamış suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın çok kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyunu çekip piştikten sonra pilavı tezgâha alıp dinlenmeye bırakın.

Diğer yanda bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyin. 200 gram yağsız dana kıymayı atıp 6 dakika kadar kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine 12 gram yarım paket dolmalık fıstığı ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı karabiber atıp 3 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra ocağın altını söndürün.

Çukur bir çorba kâsesinin dibini hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Bir kaşık yardımıyla iyice sıkıştırarak dibine yapışmasını sağlayın. Üzerine pişirdiğiniz pilavdan fazla ezmeden ekleyin. Bu işlem bitince düz bir servis tabağına ters olarak kapatın. Kâse şekli alıp kıymalı harç üstte kalacaktır. Tüm pilavı bu şekilde servis tabaklarına yerleştirin. Kıymalı pilavınızın kenarlarını istediğiniz gibi süsleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

Kaynak: ıspanaklı kek

http://www.ispanaklikek.com/kiymali-pilav-tarifi.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..