- Kategori
- Türk Mutfağı
Portakallı Tereyağlı Çörek
Portakallı Tereyağlı Çörek
Portakalın kattığı aroma çörekte çok güzel bir lezzet katmış. Buyrun tarifi sizler
için…
Portakallı Tereyağlı Çörek için Gerekli Malzemeler
500 gram un
1.5 tatlı kaşığı tuz
100 gram toz şeker
15 gram toz maya
4 adet yumurta
1 adet portakal rendesi
150 gram kaşar peyniri
300 gram tereyağı
Portakallı Tereyağlı Çörek Yapılışı
Geniş karıştırma kabımızın içerisine unumuzu eliyoruz, şekerimizi, tuzumuzu, mayamızı
ekleyip harmanlıyoruz. 3 adet yumurtamızı, portakal rendemizi, oda sıcaklığındaki
tereyağımızı da ekleyip yoguruyoruz. 30-40 dakika kadar mayalandırıyoruz. Mayalanmış
hamurlarımızdan bezeler tutup içlerine küp küp doğradığımız peynir dilimlerimizi
yerleştiriyoruz. Brioche kalıplarımızın içlerine yerleştiriyoruz. Üstünü örtüyoruz
30 dakika kadar da böyle dinlendiriyoruz. Üzerine yumurta sarılarımızıda sürüyoruz.
200 derecelik fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak ya da soguk
isteğinize göre servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaynak: Kurabiye tarifleri
http://www.pratikpastatarifleri.org/portakalli-tereyagli-corek.html