Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '08

 
Kategori
Sağlık
 

Kız çocukları artık 18 yaşınından sonra babasının sağlık güvencesinden mahrum

Kız çocukları artık 18 yaşınından sonra babasının sağlık güvencesinden mahrum
 

Daha önce herhangi bir sebeple evlenememiş olan kız çocukları, babalarının sağlık kurumu ne ise (SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur), hayat boyu sağlık güvencesinden yararlanıyordu. Veya boşandığı zaman babasının üzerinden sağlık hizmeti almaya devam ediyordu.

Ülkemizin çalışma koşullarını ve sosyal şartları da göz önünde bulundurduğumuz zaman, kız çocuklarının büyük oranda çalışmadığını ve sosyal güvencesinin babası üzerinden yapıldığını görmekteyiz.

YENİ Sosyal Güvenlik Yasası, 18 yaşını doldurmuş, eğitimine devam etmeyen, işsiz, bekar kız çocuklarının devletin sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam etmesi için, anne ve babaların her ay düzenli prim ödemesini gerektiriyor. aksi taktirde sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları yok olacaktır.

1 Ekim’den itibaren ödenmeye başlanacak prim yıllık 1839.48 YTL’ye ulaşması bekleniyor. Özel sağlık sigorta poliçe bedelleri ise 1045 YTL’den başlıyor.

Kısaca, kızınız 18' ine gelmeden ya KOCA bulacaksınız yada İŞ. Bunları başaramadıysanız 30 ytl ile 150 ytl arası sağlık için kızınız adına pirim ödemek zorundasınız. Kızınız 18 inden gün almışta_ okumuyor yada işsizse_ kızınız yanınızda ölse bile buna paranız yosa seyirci kalmak durumundasınız.

1 ekimden sonra bu yaşalar uygulanmaya başladığı halde ne basın bu konuda bir şeyler yazdı nede bu konu halka anlatıldı, bu yasanın uygulandığını anca insanlar hastahneye gittiklerinde görebiliyorlar, ki derdini anlatacak kimse bulamıyorsun, bende komşumun kızını acile götürmek zorunda kaldığımda öğrendim, Sözkonusu yasanın 1 eylülden sonra yürürlüğe girdiğini.

 
Toplam blog
: 151
: 648
Kayıt tarihi
: 05.10.08
 
 

Kısa öz geçmiş: Gecenin kara yüzünde dişlenirken çığlıklar bir kadının sancılarının sükunete durd..