- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kızarmış tavuklu brokoli
Tavuklu brokoli
Londra' dan Deniz hanımın restorant'ın da sunduğu bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.
KIZAMIŞ TAVUKLU BROKOLİ
4 dilim ince tavuk göğsü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 fincan galeta unu ya da pane harcı
1 fincan tavuk suyu
2 yemek kaşığı balsamik
4 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı margarin
½ kg brokoli
½ kg karnıbahar
2 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANMASI
Tavuk etlerini tuz ve karabiber ile ovarak galeta ununa bulayalım ve tavada kızartalım.
Aynı tavaya, balsamik, tavuk suyu ve limon suyunu ekleyip ısıtalım. Kaparileri, Doğranmış brokoli karnıbahar, tuz ve karabiberi ekleyerek üstüne bir kapak kapatarak orta hararette sebzeler yumuşayana kadar buharıyla pişirelim.
Kızaran tavukların yanında sebzeleri, kesilmiş limon dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.