Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '08

 
Kategori
Müzik
 

Klasik Keyifler Oda Müziği Konserleri

Klasik Keyifler Oda Müziği Konserleri
 

Müzik kategorisinde bir yazı yazmak hiç aklıma gelmezdi.

Öğretmen Okulu yıllarımda müzik derslerinden çok çekmiştim. Mandolinle cebelleşir dururdum. İstiklâl Marşımızı mandolinle çalabilmek için ne büyük bir uğraşı vermiştim.

Tüm isteğime ve uğraşıma rağmen bir müzik aleti çalmayı da beceremedim.

Tüm bunlara rağmen, iyi bir müzik dinleyicisi sayılabilirim.

Türk Halk Müziğini çok severim. Diğer müzikleri de ayrım yapmadan dinlerim.

Müziğin ulusal boyutları kadar evrensel boyutları da vardır. Evrensel boyutları da bir birleştirmedir, bir barıştır, bir sevgi yumağıdır.

Hiç bir müzik ilkel ve geri değildir. Her müzik kendi içinde bir değerdir.

Didim Belediyesinin katkılarıyla, Apollon Tapınağında, "Klasik Keyifler Oda Müziği Konserleri vardı. Arkadaşlarla birlikte, Bayburtlu, Kayserili şakaları yaparak tarihi mekan içinde, taşların üzerinde yerimizi aldık. Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız da eşleriyle taş merdivenlerde yerlerini almışlardı.

Klasik Keyifler Oda Müziği Konseri sanatçıları şu isimlerden oluşuyordu:

Klarnet: Richard Faria

1. Keman: Ellen Jewett

2. Keman : Aslı Erdal

Viyola :Çetin Aydar

Çello :Heidi Hoffman

Klasik Keyifler Oda Müziği konserleri için hazırlanmış kitapçık, bizim bilgilenmemiz açısından çok yararlı oldu. Kitapçıkta; Ellen Jewett şunları söylüyor:

"1999 yılında Türkiye'ye geldiğimde önce buraların enerjisine, daha sonra da uçsuz, bucaksız, sihir dolu topraklara aşık oldum ve konser salonları dışında, sayısız kültürün geçtiği bu tarih katmanlarının ve anıların ortasında müzik yapma hayalleri kurmaya başladım.

Oda müziği, en samimi en taşınıbilir müzik türü olmasının yanısıra ,en eşitlikçi olanıdır da... Bir şef, bir lider ya da solist yoktur, her ses aynı derecede önemli bir role sahiptir".

Bu konserlerin önemli bir amacıda tarihi mekanlar içinde, Türk ve yabancı müzisyenlerin birlikte çalışmalarına olanak vermek. Dinleyici kitlesi olarak da Türk ve yabancıları bu mekanlara çekmek.

Klasik batı müziğini en ucuz, şekilde dinleyicisine ulaştırmak, yeni dinleyici kitlesi kazanmakta bu grubun amaçlarından biri.

Grubun üyeleri hakkında yazılan yazılara baktığımızda hepsinin kendi dalında çok güçlü isimler olduğunu görürüz.

Konser programı, Johannnes Brahms'ın Klarnet Beşlisi , si minör

Allegro, Adagio, Andantina- Presto non asai, ma con sentimento con motta ve:

W.A Mozart'ın, Klarnet beşlişi, la majör K581, Allegro, Larghetto, Minnetto,Allegretto con variazioni ile sona erdi.

Tatil sezonunun henüz tam olarak başlamamış olmasına rağmen konsere ilgi iyiydi. Tarihi mekan içinde, Türk ve yabancı müzisyenler Türk ve yabancı turistlere güzel bir konser verdiler.

Bizler için çok önemli bir değişiklikti. Müziğin güzelliği ve evrenselliği insanları birbirine yakınlaşatırması açısından çok önemliydi. Sanatçılar çok içten samimiydiler. Ellen Jewet'in açılış konuşmasında, Türkçe konuşmaya çalışırken, heyecanlı biraz da zorlanan tavrı çok doğal ve güzeldi.

Didim'in kültürel bir turizm kenti olması için, bu tür kültürel etkinliklere büyük destek veren, Belediye Başkanımız Mümin Kamacı'ya teşekkürler ediyoruz.

Didim'de yapılacak her türlü kültürel çalışmaları destekliyoruz. Eylül ayı başında başlayacak, Barış şenliklerinin Uluslararası boyutlara getirilmesi için çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz.

Hoş bir dinletiden, hoş bir seda ile hoş bir şekilde ayrıldık.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..