Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay Mantı

Kolay Mantı
 

Makarna haşlama kolaylığında yapılan bir mantı tarifi. Büyük marketlerde elde yapılmış, lezzetleri son derece güzel,  kıymalı mantılar satılıyor. Bu taze mantılar derin dondurucularda saklanıyor. Mantının iyi olup olmadığını anlamak için biraz dikkat etmeniz yeterli. Mantı hamuru yumuşak ve beyaz olmalı, fırınlanmamış olmalı ve kıymalı olmalı. Bir tanesini bölüp içine bakarsanız soyadan mı, yoksa kıymadan mı yapılmış olduğunu anlarsınız. İşim çok olduğu zaman kırmızı acı biber salçası yerine de acı, kırmızı toz biber kullandığım halde yine de lezzetli oluyor. Şekil olarak da üçgen yapılmış mantıları tercih ediyorum.

Malzemeler:

1 kilo hazır mantı (6-7 kişilik)

1250 gram yoğurt

2 tatlı kaşığı acı toz biber

1 çay bardağı zeytinyağı

2 baş sarımsak

Yapılışı:

Önce sarımsakları ayıklayıp, sarımsakları havanda az tuzla ezeriz. Yoğurda biraz su ilave ederek yoğurdu ezeriz, yoğurt katı halinden kurtulup biraz akıcı kıvama gelmeli. Sarımsakları yoğurda ilave ederek karıştırırız.

Büyük bir tencereye su konulur ve içine biraz zeytinyağı ilave edilir. Su kaynayınca mantı hamurları atılır ve ara sıra karıştırarak mantı hamurları haşlanır.

Haşlanan mantı hamurlarını büyük bir fırın tepsisine koyarız nedeni ise 1 kilo mantıyı ancak büyük bir tepsi alır. Yoğurdu hemen bir kepçe yardımı ile mantı hamurlarının üzerine dökeriz ama hamurları karıştırmayız, yoğurtlar üstte kalacak biçimde olmalı, hamurların altına kendiliğinden sızmalı.

Küçük bir tavaya 1 çay bardağı zeytinyağını koyarız arzu eden sıvı yağ miktarını azaltıp 1 çorba kaşığı tereyağı da koyabilir. Yağ ısınınca 2 tatlı kaşığı acı, kırmızı toz biberi ilave ederiz. Kaşıkla biberleri yağa yedirdikten sonra yoğurdun üzerine gezdiririz.

Aslında mantı acı biber salçası ile yapılırsa daha da lezzetli olur. Ben genelde acı biber salçasını tercih ediyorum ama ara sıra da kırmızı toz biberli yapıyorum. Restoranlarda kırmızı toz biber kullanılıyor şayet acı biber salçası kullanılırsa maliyet artıyor. Tercih size kalmış, mantı olsun da ne olursa olsun diyor insan zira mantı en çok aranılan lezzetlerden biri.

Afiyet olsun, her şey gönlünüzce olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..