Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kolesterolü nasıl düşürebilirsiniz

Kalp sağlığınızı korumanın en önemli yollarından bir tanesi kötü kolesterolü düşürüp, iyi kolesterolü yükseltmektir. Aslında sadece kalp sağlığınızı korumakla kalmayıp, kilo vermenize ve tansiyon sorununuza da sebep olarak kolesterolünüzü hedef gösterebilir. 

Kolesterolünüzü dengelemenin ve zayıflamanın yolu diyet listelerine bu besinleri eklemekten geçiyor. Diyetisyen Sinem Akgün olarak size bu yiyecekleri günde 1 kez tüketmenizi tavsiye ediyorum.

AVOKADO

Bu da ne? dediğinizi duyar gibiyim. Ancak iyice ezerek ve salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz. İYi kolesterolü yükseltip, kalp sağlığınızı koruyor ve sizi zayıflatma da oldukça etkili.

SOMON

İçerdiği yüksek orandaki omega-3 sayesinde kalbin damarlarını besliyor ve kötü kolesterolü düşürüp, sağlıklı olmanızı sağlayan iyi kolesterolü yükseltiyor.

KURUYEMİŞİLER

Doymamış yağ içeriği sebebiyle gün içerisinde kendinizi dinç hissetmenizi sağlıyor, cildi gençleştiriyor ve kolesterolü düşürüyor. Günde 2 adet tüketmeye özen gösteriniz.

SEBZE VE MEYVELER

İçerdikleri lifler, vitamin-mineraller ve özel biyoaktif bileşenler sayesinde sizi zayıflatıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kolesterolü düşürüyor.

PEKİ NELER YEMEYELİM?

Bu soruyu soruyorsanız sizin için özel bir listem daha var;

TEREYAĞI, KUYRUK YAĞI, KAYMAK gibi hayvansal yağlardan uzak durmalısınız.

 
Toplam blog
: 5
: 96
Kayıt tarihi
: 18.10.16
 
 

1991 yılında Gaziantep'te dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi orada tamamladım. 2009 yılında H..