Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '17

 
Kategori
Futbol
 

Komedi dükkanı

Bir zamanlar rakipler için çıkışı olmayan 1 puan alabilenin haftalarca konuşulduğu Kadıköy'ü Komedi Dükkanına çeviren başta Aziz Yıldırım ve şakşakçı yönetime, futbolcularına güvenmeyip alacağı paraları düşünen yaşlı ve bunak Advocaat'a, taraftarını üzmek için herşeyi yapan sözde futbolculara teşekkür ederiz. Evet bunu herhalde Kadıköye gelip puan veya puanlar alan takımların yönetimleri söylüyorlardır. Söylemiyorlarsa gerçekten çok ayıp ediyorlar.

Son birkaç haftadır Advocaat'ın gidip yerine Aykut Kocaman'ın geleceği söylentileri hem de Aziz Yıldırım'ın ben varken kulübün kapısından giremez sözüne rağmen dolaşıp duruyor. Bu söylentilerin ne kadar gerçek olduğunu bilemem ama eğer gerçekleşirse bu şartlarda Kadıköye gelen Aykut Kocaman herhalde sadece Konyasporu değil Fenerbahçeli futbolcularıda ciddi bir şekilde analiz etmiştir. Ve büyük ihtimalle bu takımın en az yarısının değişmesi gerektiğini düşünüyordur.

Maça önde basarak başlayan Konyaspor Fenerbahçe orta sahasını ve defans oyuncularını hata yapmaya zorladı. Ve bunu da 2 defa başararak golleri buldu. Fatih Terim'in Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye en büyük kazığı Ozan Tufan ilk golde rakibi hafif tempo koşarak takip ederek aldığı paraları hak ettiğini düşünüyordur herhalde. Zaten Advocaat da nasıl olduysa bunu gördü ki ikinci yarıda yanına aldı yıldız kırpıntısını. Fenerbahçe geriye düştükten sonra Skirtel'in piyangodan çıkan golüyle beraberliği bulsa da sevinci uzun sürmedi. Konyaspor 2-1 den sonra biraz defansa çekilir gibi olunca Fenerbahçe Wiel ve Alper'in çabaları ile pozisyon bulmak için uğraştı. Wiel'in ortasında kaleci Serkan ile talihsiz bir şekilde çarpışan Fernandao'nun boş tribünlerin de etkisiyle feryadı evlerimize kadar net bir şekilde geldi. Kendisine acil şifalar dileyerek bu sezonu kapattığını ve önümüzdeki sezon için kendisine iyi bir talibin çıkmasını umuyoruz. Fernandao'nun sakatlanmasıyla oyuna giren dünya yıldızı RVP yine etkisiz, güçsüz ve sümkürmekten başka bir şey yapmayarak aldığı paraları hak ettiğini düşünüyor olabilir. Ama kaba bir hesapla Fenerbahçe'ye bir sezonda 20 milyon liraya mal olan bu mal yerine yönetim o parayla her hafta 10 bin taraftarı tribünlere getirip en azından 6-7 puan fazla toplayabilirdi. 

Maçın ikinci yarısına da golle başlayan Konyaspor Fenerbahçe taraftarlarında acaba farka gider mi korkusunu yaşatsa da 3-1'den sonra geriye çekilerek tarihi farkı kaçırdı. Ozan'ın yerine oyuna giren Sow ve LEns'in yokluğunda 11'de olması gereken Volkan Şen'in oyuna girmesiye maç tek kaleye döndü. Ancak RVP ve Volkan Şen yine yüzde yüzlük gollük pozisyonlarda beceriksiz ve güçsüz vuruşları ile 15 sezon sonra Konya Kadıköyde galibiyetle tanıştı. Aatıf'ın direkta patlayan şutu da talihsizlikti. Bu maçta yaptığı pas hataları ile öne çıkan Topal'ın Hasan Ali'yi taraftarın önüne atması da kendisine yakışmadı. H.Ali sol kanatda bomboş top beklerken atmayıp sonra rakip basınca şut gibi pas atıp top taca çıkınca kızan, H.Ali ilerde iken gerisine geride iken yetişemeyeceği yere topları atan Topal maalesef atığı fırça ile sadece kendi kredisinden yemektedir. Böyle devam ederse Fenerbahçe taraftarının gözünden düşmeye devam edecektir.

Fenerbahçe'de futbolcular artık her kötü sonuçtan sonra birbirlerine biraz daha fazla düşeceklerdir. Böyle devam ederlerse 2008-2009 sezonunda Aragones ile yaşana faciadan daha ağır bir travma yaşanacaktır. Yani yönetimin acilen istifa ederek kulübün önünü açması gerekiyor. Artık kendilerini düşünmeyi bırakıp kalplerinde 1 gram sarı lacivert sevgisi varsa istifa etmelidirler. En azından yeni gelecek yönetim yeni sezonun teknik ekibini belirleyip kadrodaki revizyon için ve transferler için daha erken çalışmaya başlamalıdır. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..