Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '17

 
Kategori
Futbol
 

Kör topal

F.Bahçe kupa mesaisinde ligin ikinci yarısının flaş takımı Kayserispor'u deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla yenince Advocaat herhalde tamam sonunda ideal 11'i buldum diye düşünmüş olacak ki kadroyu bozmamıştı. Ancak maçtan sonra yaptığı açıklamalarda ise 3 günde bir maçı kaldıramıyoruz gibi enteresan bir yorum yaptı. Adama sormazlar mı o zaman neden kadroda revizyon yapmadın. Ya a en azından oyucu değişikliklerini daha erken yapmıyorsun. Maalesef Advocaat bu takımın teknik direktörü olabilecek çapta birisi değil. Sürekli olarak kadrodan futbolcuların yetersizliğinden şikayet ederek artık herkesi bıktırdı. Yönetim eğer ciddi olarak yeni sezonda yeni bir teknik adamla devam edecekse acilen hocayı bulup anlaşıp takımın başına getirmelidir. hiç değilse yeni hoca bu kadrodan kimlerle devam edebileceğini görmeli ve yeni sezon yapılanmasına başlamalıdır. 

Osmanlıspor maça Regattin'in direkten dönen topuyla hızlı başladı. Ancak F.Bahçeli futbolcularda kupa maçının morali ile uzun zamandır ilk defa bir maça istekli ve hızlı oynayarak başladılar. Ama Osmanlıspor'un tatlı sertten fazla sert olan defans yapmasına müsade eden Alper Ulusoy özellikle Lens'i tutan Pinto'nun çok net formadan hatta omuzdan çekmelerini uyarı ile geçiştirdi. Bu da zaten babasını kaybetmesine rağmen cenazede hemen sonra takıma dönerek büyük bir moral bozukluğu ile oynayan Lens'in sinirlenmesine sebep oldu. Yine de F.Bahçe sağdan Lens'in getridiği toplarla etkili oldu. Zaman zaman Lens'e Alper de eşlik ederek Mehmet Topal ve Souza ile etkili şutlar bulan F.Bahçe Karcemarskars'ı geçemedi. 

Advocaat ikini yarıya Ozan'ın yerine Volkan Şen'i alarak başalayarak kazanmaayı istediğini gösterdi. Ancak Lens'in kimi zaman yanlış pas tercihleri ile bir türlü aradığı net pozisyonları bulamadı. Lens'in ceza sahasından yakın mesafeden vuruşunda Karce yine topu çelmeyi başardı. Devamında Fernandao kötü bir vuruşla topu yine Kerce'nin üzerine vurunca tribünlerden kupa golcüsüne tepkiler gelmeye başladı. Bunun üzerine Advocaat yedek kulübesinin müdavimi RVP'ye hazır ol talimatı verdiğinde artık çok geçti. RVP gibi kariyerli bir golcünün 15-20 dakika için ısınması bile isteksizdi. Maçın son dakikalarında iki taımda gol için yüklenince top bir o kaleye bir bu kaleye gitti geldi. 90+3. dakikada kornerden gelen topta arka direkte Mehmet Topal önce koluna çarpan topa düzgün bir vuruşla ağlara göndermesiyle bu haftanın tartışma konusu da belli oldu. 

Özellikle F.Bahçe lehine yapılan hataları saatlere tartışmayı zevk bilen bir takım medya güruhu hafta içinde yere göğe sığdıramadıkları Mehmet topalı adeta topa tuttu. Pozisyonda Mehmet Topal topu dizi ile kontrol etmek için havada beklerken önündeki 2 futbolcunun kafasından seken topta elini kaçırması imkansızdı. Ancak pozisyona çok yakın olan Alper Ulusoy kör olunca Mehmet topal ne yapabilirdi. Zaten maçın son dakikası haftalardır kazamayan bir takım ve herkes topaldan itiraf bekliyor. Yapmayın beyler maçın ortasında korner itirafı değil bu pozisyon. Değil Mehmet Topal hiç bir futbolcu bu itirafı yapamazdı. Keza Topal hakeme topun eline çarptığını da ititraf etiğini bugün öğreniyoruz. Antalyaspor maçında 3 net penaltısı verilmezken, Bursa maçında olmayan penaltı verilirken neden o opzisyonun içindeki futbolculara itiraf etseydin diye yüklenmediniz acaba çok bilen skor yazarları.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..