Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Komplo, Baykal, Kılıçdaroğlu ve Ergenekon angajmanları üzerine.

Komplo, Baykal, Kılıçdaroğlu ve Ergenekon angajmanları üzerine.
 

Komplo, Baykal, Kılıçdaroğlu ve Ergenekon angajmanları üzerine.

Kendi siyasi angajmanlarının betonlaşmış siyasi analiz kalıplarından bir türlü vazgeçemeyen siyaset mühendislerinin komplo analizleri adına yazdıkları ve Ergenekon soruşturmasında yaşanan hukuk ihlallerine kör olan yine bazılarının daha şimdiden Kılıçdaroğlu'na ergenekon angajmanı modelleri empoze etme çabalarını şakınlıkla ve hayranlıkla ! izlemekteyim. Bu nedenle bende bazı şeyler söyleme gereği hissettim.

Sayın Baykal'a yapılan tabi ki bir komplodur, hiç bir ilkeli insanın bu komplodan midesinin bulanmadığı söylemek çok zordur fakat inancım odur ki, söz konusu komplonun içindeki bazı nüansları ıskalamakta ısrar ederek komplo analizi yapmaya kalkışıldığında yapılacak olan analizden doğru sonuçlara ulaşılmayacaktır.

- Tekrar söylemek gerekirse, sayın Baykal'a yapılan şey komplodur ve bu komplo tek kelimeyle iğrençtir, bu komplo üzerinden ülke siyasetini yeniden şekillendirmeye çalışmak daha da iğrençtir.

- Amma ve lakin öyle anlaşılıyor ki ve nüansın olduğu nokta şudur ki, kimse sayın Baykal'ın gazozuna ilaç koymamış, sayın Baykal söz konusu komploya bizzat çanak tutmuştur...bu ülke son derece hassas siyasi süreçler yaşarken Baykal'ın böyle bir komploya çanak tutacak olası sorumsuz ilişkiler içinde olması, bu tür bir komplo ihtimalini öngörememesi içimiz ezmiş, nefesimizi kesmiş, inancımızı sarsmıştır...nüansın devamı şudur ki ülkenin içinde bulunduğu siyasi süreçte zaman Baykal'ı komploya yedirmemek, intikamını almak, komplocuları ortaya çıkarmak, Baykal'ı aklamak, inadına Baykal'cı olmak gibi duygular içinde hareket etme zamanı değildir, bu ahval ve şeriat içinde birinci vazife, komplonun hesabını sormayı sonraya bırakarak cehpede açılan büyük gediği en kısa zamanda tıkamaktır.

- Kılıçdaroğlu'nun cephede açılan gediği tıkamak adına ön safa geçmesi ile cehpede açılan gediğin büyüklüğünü iyi tespit eden ve dipten gelen dalgaya bu sefer gözlerini tıkamayan Önder Sav son derece kritik ve doğru bir karar vermiş ve adeta geçmiş bütün günahlarını affettirecek bir adım atmıştır, bazı yazarların ve asıl bunun aksine aksine atılacak adımlar komploculara hizmet ederdi.

- Bu arada öyle anlaşılıyor ki, sayın Baykal komplo travmasını henüz atlatamamış, sağlıklı düşünememekte, muhtemel büyük resmi görememekte, hayal kırıklığı yaratmaya devam etmekte ve son saygı kırıntılarını da cömertce harcamaktadır.

- Sayın Kılıçdaroğlu'nun bütün yurtta yarattığı heyecan, uzun senelerdir çözülemeyen veya göstermelik çözümlerle kangren haline gelen, ancak ve ancak ulusalcı, anti emperyalist ve sol siyasetin bakış açıları ile çözebilecek ülke sorunlarının çözülebilmesi umudunun dışavurumundan başka bir şey değildir....tabi ki uzun yılların birikimi olan ve kangren haline gelmiş ülke sorunlarının hemen ve şimdi çözülmesi gibi bir mucize beklememek lazımdır fakat bu heyacan Kılıçdaroğlu'nun mütevazi, mazlum, sakin ve belki de biraz çilekeş ifadesinde cisimleşmektedir...umud ederim ki Sayın Kılıçdaroğlu kendisine yüklenen misyonun ve umut edilen vizyonun tüm detaylarını çok iyi tahlil edecektir ve belki de Kılıçdaroğlu Anadolu'nun makus talihini kıracak, ülke siyasetinin bütün ezberlerini kıracak son umuttur.

Sevgi, saygı ve umutlarımla

 
Toplam blog
: 39
: 867
Kayıt tarihi
: 25.07.08
 
 

Aşçılar diyari Mengen’ de doğdum, lise tahsilimi Bolu’da, üniversite tahsilimi Adana’da yaptım. İş t..