Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kongre yaklaşırken DP….. 1

Kongre yaklaşırken DP….. 1
 

Ya gelecek, ya gelecek


28 Şubat post modern darbesiyle bitirilme sürecine giren merkez sağın en büyük siyasi hareketini, o dönem bu yıkım ekibinin mimarı olan zat-ı şahaneleri tarafından görünüşte birleştirme ve yeniden yapılandırma işine soyunmuştur…

Aslında adı demokrat olan bu hareketin, özünde sadece lider ve adamları etrafında dönen bir aldatmaca olduğu aşikardır. Demokrat bir harekette yapılanma ve birleşme tabandan tavana doğru olması gerekirken, şimdi tam tersi, hareketi bitiren oluşumun baş mimarının iki dudağı arasına sıkışmış bir lider adının telaffuzu ile sanki hareket yeniden canlanacak…..

Hafızaları tazeleyin, 28 şubatın akabinde kurulan “Şemsiye partisi” yani Demokrat Türkiye partisi, DYP den istifa eden veya ettirilen kırk küsur lider vekili ile kurulmuştu. Ben onlara milletvekili demekten hicap duyuyorum. O tarihte bir bilen değil bir bölen olan sayın Demirel şuan da hareketin kurtarıcısı olarak kendini gündemde tutmaya devam ediyor.. Bay bir bölen DTP’ nin başına Cindoruk ve İsmet Sezgin’ den sonra ABD den ala ve vala ile “Makul çoğunluk” sloganları eşliğinde Mehmet Ali Bayar’ı getirdi. Sonuç fiyasko….

2002 Seçimlerinde bir oyun daha oynadı bay bir bölen tek başına başarılı olamayan DTP yi seçim ittifakı adı altında DYP ye monte etti. Bugün Tansu Çiller’ in adına nabız yokladığı söylenen isimler o günlerde bu ittifakların olmasına ön ayak kişilerdir. Yani bay bir bölenin yakın mesai arkadaşlarıdır….

Böylece 2002 seçimleri ile görev tamamlanmış ve bin yıl süreceği söylenen 28 şubat hareketi 5 yılda Demokrat misyonu baraj altına almış ve Çiller görevi bırakmıştır. Bay bir bölen 1993 den beri alt etmek istediği Çiller’i siyasetin dışına itmiştir. Ne pahasına DYP yi bitirme bahasına!!!!! Hep dar alanda yapılan paslaşmalar neticesinde merkez sağı şekillendireceklerini sanan bu zat-ı muhteremler tabanı her zaman kapı kulu görmüş, Güniz sokaktan düğmeye basınca her şey eskisi gibi olacak yanılgısı içinde olmuşlardır. Tabanın, sokağın, esnafın, tüccarın sesini dinlemek yerine hala dar alanda paslar vererek birbirlerini kandırma peşindeler… Güniz sokak zirvesinden çıkacak sonuç ancak ve ancak bir zırva niteliğindedir… Eski çamlar bardak oldu, bugün artık karşında sistemli ve her türlü ayak oyununu oynayabilen bir rakibin var, ki onlar kemikleşmiş bir kitle olan Ülkücü camiayı bile bölen bir güç, hala lider isimleri sıralayıp tabandan kaçarak ne gibi bir başarı bekliyorsunuz????

İlhan Kesici, Mehmet Ali Bayar, Abdüllatif Şener gibi isimlerin teleffuz edilmesi abesle iştigaldir. Kaybedecekse bu hareket, bu sefer de tabanın isteği ile kaybetsin. Sizler gölge etmeyin başka ihsan istemiyor bu taban….. (devam edecek )
 
Toplam blog
: 66
: 725
Kayıt tarihi
: 24.01.09
 
 

1976 yılına kadar Adana'da yaşadım. Lise tahsili sonunda Ankara'ya geldim ve halen Ankara'da yaşı..