Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '22

 
Kategori
Müzik
 

Konsept albüm

Cem Belevi, bu yıl başlattığı yeni projesi "Cemiyet Gazinosu"nda yayınladığı 'Ondan Vazgeçemem Ben' ve 'Gizli'nin ardından İrem Derici'yle ortak düeti 'Belki'yi geçtiğimiz haftalarda yayınladı. Sözü ve müziği Cem Belevi'ye, düzenlemesi Mustafa Ceceli'ye ait şarkıda Belevi projesinde 3'te 3 yapmayı başardı. Bir önceki iki şarkısında da çok beğenmiştim ama en çok 'Gizli'de çıktığından bu yana çok takılmıştım. 'Belki'de başarısını perçinleyecek gibi gözüküyor. Her hafta Cemiyet Gazinosu'ndan yeni şarkılar gelmeye devam edecek, bir yandan da özel konserler ve televizyon programlarında da bu konseptini de ilerletmeye devam edecek. İleriki zamanlarda bu projenin daha çok büyüyüp farklı şekillerde dinleyici ile buluşacağının haberini buradan sizlere vereyim. 
 
Harbiden Güzel
 
Murat Boz, müzikal anlamda son 2 yıldır en üretken isimlerden biri oldu. Can Kenarım ve Kalben'in başarısından sonra 2022'nin belli belirsiz mevsiminde yer şarkısını bizlerle buluşturdu. sözü ve müziği Alper Narman, Ozan Bayraşa, Ömer Akkaya, Mert Çodur, Reşit Özkaplan, Ali Barış Ata, düzenlemesi ise Ozan Bayraşa’ya ait olan “Harbi Güzel” ile kollektif bir işe imza atılmış. 
 
Şarkının Bedran Güzel yönetmenliğinde çekilen video klibinde Murat Boz'u yeniden dans ederken görüyoruz. Şarkıya özel hazırlanan koreografide adını sıklıkla gördüğümüz ve duyduğumuz Ömer Yeşilbaş hazırlamış. Hem baş dansçı hem de Boz'a eşlik eden Çisil Sıkı'da muhteşem bir performans sergilemiş. Aslında enerjik, tam da Murat Boz'dan beklenen bir şarkıydı. Geçtiğimiz şarkılarda daha melankoli tavırlarını sergilemişti ama bu sefer güzel olmuş tam olmuş.
 
Harbi Güzel' ile tam da hayranlarından ve bizim de beklediğimiz özlenen  Murat Boz imajını fazlasıyla görüyoruz. Aynı zamanda bundan böyle kendi prodüksiyonlarını kendi çıkartacak. Kendi kurduğu müzik şirketi Boz Prodüksiyon’un ilk işi olan “Harbi Güzel” ile müzik kariyerinin yepyeni döneminin ilk sayfasını açmış bulunuyor. Arayı çok uzatmadan diğer yeni şarkıları da bir an önce dinleme fırsatı yakalayalım.
 
Be Adam'dan Lolipop'a
 
Aylardır Gülşen'le yatıp Gülşen'le kalkıyoruz. Bir an evvel yeni şarkısı yayınlamak için canla başka bekliyor, baskılar yapıyorduk. Geçtiğimiz yazdan bu yana iddialı sahne kıyafetleriyle şu sıralar bir numara gündem maddesi oldu. Seven oldu, sevmeyen oldu, dozajı biraz kaçmış diyeni de seven ölümüne seviyor Gülşen'i. Ben de çok seviyorum. Evet her kadın sanatçı sahne kıyafetlerinde extra bir özen gösterir, yaptığı mesleğinin demir başlarından biri. Ben de Gülşen'i ilk gördüğümde "Galiba bu konu asla kapanmayacak ve dediğini de yapacak" demiştim. Malum neler oldu neler hiç anlatmayacağım herkes bu konuya hakim. 
 
Geçtiğimiz hafta da yeni şarkısı"Lolipop"u yayınladı. Gülşen ve Ozan Çolakoğlu voltranı yeni projesinde künyesinde her zamanki gibi yer alıyor. Şimdi öncelikle ilk dinlediğimde hem melodisi hem de Ozan Çolakoğlu'nun aranjmanını çok beğendim, ama sözlerle birleşince sanki ahengi bozulmuş gibi geldi bana. Evet trendini yakalayıp, kitlesini şaşırtacak ama böyle olmamalıydı diye düşünüyorum. 'Bir İhtimal Biliyorum' gibi mega hitten sonra 'Lolipop' açıkçası sönük kalmış. 
 
Be Adam'daki pijamalı kızdan Lolipop'taki renkli, iddialı, biraz da Aleyna Tilki imajı çizen bir Gülşen profil var. Kimse bana kızıp gücenmesin ama yerine göre eleştirmekte lazım. Bu böyle olmamalıydı, ama Gülşen'in her zaman müzisyen kimliğiyle kredisi sonsuzdur. 
 
Nokta atışı
 
Ersay Üner, uzun bir aradan sonra yeni şarkısı 'Duysun'la yeniden sahalarda. Kendi prodüksiyonunu kendi yöneten nadir müzisyenlerden biri. Klasik Ersay Üner tarzı sabit kalırken, farklı tatların eklendiği şarkı enfes bir şekilde harmanlanmış. 'Duysun'da yeni soundlara yelken açarken, aralara serpiştirdiği retro sounduyla hem batıyı hem de bizden alaturka esintileri ustalıkla yoğurup, yine taze, farklı ve tekrardan uzak bir şarkıya yeniden nokta atışı yapmış.
 
Gökçe dörtledi
 
Gökçe, dört şarkılık mini albümü 'Felek'i yayınladı. Gökçe'nin uçuk kaçık, eğlenceli, halkın nabzını yoklayan sözleri de güzel kullanıyor. 'Felek'te de iç seslerimize tercüman olmaya yetiyor.Mini albümünde yer alan ‘Yaşamak Neye Yarar’ şarkısında Sattas grubunun solisti Orçun Leo Sünear ile düeti favorim oldu diyebilirim. Gökçe'nin yeni dörtlüsünü radarınıza alabilirsiniz.
 
Neler dinledim?
 
- Murat Boz - Harbi Güzel
- Bengü - Kimse Bilmesin
- Gülşen - Lolipop
- Ersay Üner - Duysun
- Cem Belevi, İrem Derici - Belki
- Berkay - Bal Badem
- Bade Derinöz - Aşk Kitabı (Bergen saygı albümü)
- Derya Uluğ - Canım Dediklerim (Bergen saygı albümü)
- Dicle Olcay - Maktul (Akustik)
- Emrah Karaduman, Buray - Kara Gözlüm
- Ziynet Sali - Sana Doyamıyorum
- Simge - Kısaca
- Atiye - Allem Kallem
- Sezer Sarıgöz - Ne Ay Geceden
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..