Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '16

 
Kategori
Müzik
 

Konserlerin kraliçesi Hande Yener

Konserlerin kraliçesi Hande Yener
 

Harbiye'de şu zamana kadar birçok kişi konser verdi. Çoğu eline bir mikrofon alıp özensiz bir sahne ile şarkı söyledi. Genel olarak Harbiye konserlerinin havası bu. Fakat bu tekdüzeliği Hande Yener yıkıp dünyadaki sahne gösterilerinin ne olduğu bize Harbiye'de yaptığı şovla bizlere her yıl gösterir oldu. 

Hande Yener Harbiye’de her yıla özel sahne şovu hazırlıyor. Her parçaya özel bir tema ve gösteri kurguluyor.

Hande Yener iddialı sahne kostümleri, kendine has duruşları ve tavırlarıyla sahnede çok ikonlaşıyor. 
Aslında gerçeğe bakacak olursak böyle bir gösteriyi yapmak çok zor ve zahmetli. Önce sahne tasarımı üstünde çalışılıyor. Sonra LED ekranlarda parça uyumu üstüne duruluyor. Ardından da ışıklandırma. 2-3 ay boyunca dans koreografisi çalışılıyor. Dansçılar ile beraber uzun soluklu kondisyonlu bir şekilde provalar yapılıyor. Sonra deneme kostümleri, provalar ve yürüyüşler çalışılıyor. Bu yapılan iş aslında dünya starlarının dünya turnelerinde yaptığı iş. Hande Yener bir gece için bu kadar masrafa giriyor ve bu işi başarıyor. Müziği sevip ona para harcıyor.

Hande yener sahnesinde 400 metreküp scraffoldingsistem ve  300 metre demir boru kullanılarak özel bir sahne tasarlattı. Altını çizmek isterim her yıl değişen bir sahne. Bu da demek oluyor ki Hande Yener Amerika ve Avrupa standartlarında sahne şovu hazırlayan, yapan ve uygulayan biri. Tam bir showgirl. Ülkemizde diğer isimlerin artık bar ve kulüp şarkıcılığından çıkıp Harbiye'de konser yapması için Hande Yener'i örnek almaları gerekir. Onun içinde dünya görüşü ve vizyon sahibi olmak gerekli. 

Hande Yener'in bu kadar uğraştığı bu Harbiye konserleri aslında kayda alınmalı. Blu-Ray Dvd ve düz Dvd formatında 5+1 ve özel Dts ses ayarları ile ölümsüzleştirilmeli. Ayrıca günümüzde 180 gr basılan plaklarda Hande Yener'inde yeni albümlerini görmek iyi olurdu. Fan koleksiyonerleri için bulunmaz bir nimet olur bunlar.

 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..