Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Konu Atatürk olursa...

Konu Atatürk olursa...
 

Konu Atatürk olursa...


Önder olmak ön sıralarda oturup önde yürümekle değil, yüreklerdekini hissedip, beyinlerdekini okumakla olur.
 
Atatürk, dünya ve Türk tarihinde olması gereken kutsal bir yerde şanı ve şerefiyle yerini almıştır. Onlarca savaş görmüş, ölümlerden dönmüş, ordusunun başında düşmanla mücadele ederek yeri geldiğinde göğüs göğüse çarpışarak, Gazi, Mareşal, Başkomutan unvanını hak etmiş değerli bir kişiliktir. 
 
İstanbul'u kim fethetti dediğimizde insanlar ilk olarak Fatih Sultan Mehmet diyorlar. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu kimdir dediğimizde aklımıza Mustafa Kemal Atatürk gelir. Her savaşın bir simgesi bir kahramanı vardır. Müdafaa savaşlarında baştaki komutan çok önemlidir. Kimse İstanbul'un Fethini de, Cumhuriyetin kuruluşunu da bir kişiye indirgemiyor. Fatih Sultan Mehmet'in de, Atatürk'ün de arkasında örf ve adetlerine düşkün, Vatanına ve Milletine bağlı halkı vardı, insan hayatından daha kutsal bir dava yoktur.
 
Bir Müslüman birine iftira atmanın vebalini iyi bilir ve Allah'tan korkar. Dünya menfaatlerine ruhunu satan insanın kendine faydası olmazken çevresine hiç olmaz. Mızrak çuvalda gizlenemez yapılanların sebebi ve karşılığı mutlaka ortaya çıkar.
 
Atatürk'e yapılan sistemli saldırılar ülkemiz üzerine oynanmak istenen oyunun bir parçası olarak değerlendirilmelidir. Birden bire oluşan bu saldırıların nedeni toplumun dikkati başka bir yerde iken, oradan başka bir yere yönlendirerek, o konunun unutturulması olabilir. Örneğin, ülkenin geleceği konusunda yakın zamanda yapılan referandumun sonucu konusunda toplumda kuşkular vardır, bu sırada milletin hassas konusu üzerine gidilir ve başarılı olunur. Toplum yönünü başka bir tarafa döner ve böylece amaca ulaşılır. Bizim ülkemizde gündem değiştirmek işte bu kadar kolay. Yeter ki kaliteden ödün verip ahlak denen kavramdan biraz uzaklaşın.
 
HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..