Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '17

 
Kategori
Emlak
 

Konut Fiyatları 2018’de Ne Olur?

Konut sahibi olmak isteyenler dönemin avantajlarından mutlaka yararlanmalıdırlar. Konut kredilerine ait faiz oranlarının düşmesinin yanı sıra Emlak Konut GYO ve GYODER’in yaptıkları konut edindirme faaliyetleri ile oldukça uygun bir sürece girildi. Bu süreçte konut sahibi olmak isteyenlerin en çok merak ettikleri “konut fiyatları 2018’de ne olur” sorusu oldu.

Konut Fiyatları Nasıl Değişecek?

Yatırım amacıyla konut almayı düşünen ya da  konut kredilerinden yararlanarak ev sahibi olmak isteyenlerin en çok merak ettikleri soru konut fiyatlarının 2018 yılında nasıl değişeceği oldu. Dolar fiyatlarındaki yoğun baskılara karşın her sektörde olduğu gibi konut sektöründe de artan maliyetler nedeniyle ev fiyatlarının artması bekleniyor.

Beton ve demir gibi inşaat alanlarında kullanılan hammadde fiyatları dolara endeksli olduğu için, bu malzemelerde yaşanan artış, doğrudan konut fiyatlarına yansıyor.

emlak

Kriz Durumunda Konut Fiyatları Etkilenir Mi?

Ülkemizin yaşadığı bunalımlı dönemler nedeniyle olası bir krizin konut fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu olmuş durumda. Şu sıralarda yapılan kampanyalarla oldukça uygun seyreden ev fiyatlarının, olası bir ekonomik krizde düşmesi beklenen bir gelişme değil.

240 Ay Vadeli Ev Projeleri

Konut satın alınması için en uygun dönemin, yaşamakta olduğumuz dönem olduğunu belirten yatırım uzmanları, özellikle Emlak Konut’un yaptığı kampanyalardan biri olan 240 ay vade ile konut edindirme kredisi ile, konut kredilerine ait süre daha ileri bir tarihe çekilirken, ev fiyatları da düşürülüyor. Konut sahibi olmak isteyenlerin bu fırsatları değerlendirmeleri gerekmektedir.

Konut Sahibi Olan Kişi Sayısında Artış Var Mı?

Konut fiyatlarında yapılan kampanyalar önceki yıllara oranla konut alım miktarını elbette ki artırdı. Fakat bu artışın yeni kişilerden değil, zaten konut sahibi olan kişiler tarafından gerçekleştirildiği de bir gerçek. Özetle, konut alımlarının çoğu aynı kişilerce yapılıyor.

Gayrimenkul sahibi olan ve birikim yapma şansı yüksek olan kişiler, daha çok konut satın alarak bunları yatırıma dönüştürüyor. Orantılı bir şekilde artan gayrimenkul sayıları, haliyle istatistiklerde konut alımlarının arttığı şeklinde tek yönlü bir algılamaya neden oluyor.

Konut Satışlarında En Yüksek Pay, Konut Satıp Başka Konut Satın Alanların

Artan konut satış rakamlarındaki verilerde en yüksek payı, var olan konutunu satarak daha değerli konut alanlar oluşturuyor. Alım – satım sayılarını artıran bu alışveriş türünün gayrimenkul piyasasına bir etkisi yok. Konut sahibi sayısının yükselmemesindeki en yüksek pay, bu alışverişleri yapan gruba ait. Alım – satım sayıları gayrimenkul piyasasında bir hareketliliğe neden olsa da daha geniş açıdan baktığımızda bu hareketliliğin sektöre hiçbir katkısı bulunmuyor.

 
Toplam blog
: 9
: 4889
Kayıt tarihi
: 02.05.17
 
 

Merhabalar ben 1991 yılı temmuz 31 doğumlu blog.milliyetin yeni üyesiyim. Eğitimimi Ege makina mü..