Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '08

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Köpek

Köpek
 

Köşe yazarlarının işinin ne denli zor olduğunu anacak yazı yazmaya başlayınca anlıyor insan; Hep yeni konu, hep orjinal şeyler, hep içi dolu yazılar. Zor işmiş meğer.. Neyse düşündüm, taşındım en sonunda yazacak konu olarak nedense köpekler geldi aklıma. Bu sevimli, sadık ve en eski dostumuz hayvanlara ne kadar değer veriyoruz diye düşündüm... Sanırım değerimizi arttırmak için beslediğimiz fifi ve finolar ı saymazsak, pek değer vermiyoruz bu güzel hayvanlara.

Biz insanların en eski dostu, evinin ve hayvanının bekçisi, malının bekçisi sadık hayvan...Bu kadar yakın bir varlığı nedendir bilinmez hep aşağılık ifadelerimizde, küfürlerimiz ve hakaretlerimizde kullanırız...Sanki çok adi, aşağılık , rezil bir yaratıkmış gibi..

İnsanoğlunun , insani meziyetlerini, sevgi ve acıma hislerini yitirdiği dönemlerde bu varlığı kat be kat arattığını biliyoruz oysa..Mamak çöplüğündeki vahşeti aylarca yazıp çizdi basınımız.Televizyon haberlerinde geniş yer buldu;Sonuç ?Unuttuk gitti...Her önemli şeyi unuttuğumuz gibi...
Küfür denen kötü kelime belki çıktı çoğu medeni insanın sözlüğünden ama yine de varlığını korumakta inat ediyor basit hayatlarda, sefil kafalarda...
Varsın etsin, o da bir kültür, bir deşarj şekli bel ki, ama bunu yaparken en masum, en sadık , bel ki de en sevimli bir hayvanı aşağılarcasına , ona benzetmek, bir tutmak, kendisine benzetilmek büyük yanlış...Hergün karnını doyurmak için sayısız zayıf hayvani vahşice parçalayan arslan a "kral" derken; evimizi, mal ve canımızı teslim edip uyuduğumuz şu köpeklere neden güzel bir sıfat bulamamışız? Bırakalım sıfatı, neden hakaret ve küfür malzememiz yapmışız?

Küçücük kız çocuğuna kötülük eden sapık mı zelildir, yoksa köpek mi? Sahipsiz bir kadına cinsel meta gözüyle bakan salya sümük pezevenk mi adidir, köpek mi? Acımadan bebek öldüren, cana kıyan, yangın çıkaran satılıklar mı adidir, köpek mi? Elbet te köpek değildir değil mi?
La Fontaine nin masallarında hep hayvan kahramanlar vardır insanlar yerine;çok da güzel örülmüştür olay örgüsü...Sonun da hep bir kıssadan hisse yani bizler için bir ders vardır.Hiç birinde çok kötü değildir burdaki kahramanlar.
Eski hayatlar basitti, kolaydı belki.Bundan bin yıl evveline gidince insan ve hayvan ilişkileri içiçedir ve en önemli öğesi köpektir.Koruma amaçlı, yardım amaçlı.Peki neyi, kimden korumak için? Evi-barkı, sürüyü, kurttan vesair canavardan korumak için.

Şimdilerde şehir hayatı, modern dünya...Ne kurt var ne canavar....Ama biraz düşünecek olursak neden gece dışarı çıkmaya çekiniriz? Kadın başımıza bir eğlenceye, bar a vs ye giderken tereddütlerimiz olur?
İnsanımız hoştur, güzeldir, asildir...İstisnasını saymazsak...Sürüye , koyuna düşman kurttan aç; bir karış çıplak beden görünce acıkmış aslanın ceylanı gördüğü duruma düşen aç; gözü ve bedeni doymamış salya-sümükler...Eğlenen her kadını o.....u zanneden; Açık giyinen her kızı ve kadını aşifte sanan zavallı beyinler...!
Konuyu dağıtmadan toplayalım hadi...Kısacası, asalet, insan için, cesaret insan için, cömertlik insan için...Doğuştan gelen, okulu olmayan meziyetler...Yitirdik mi bunları ve buna benzer meziyet ve özelliklerimizi , hakaret ettiğimiz hayvandan aşağı olmaz mıyız? Ben ne hiddetlenirken, ne normal konuşmalarda benzetme yaparken şu sadık dostumuzu asla kullanmayacağım...Sözüm insanı alçaltmak isterken başka bir yanlışı yapanlara...

Eskiden kız kaçırırdı delikanlılar babalar zorluk çıkarınca, şimdi aşağılık kanıbozuklar türedi ve şeker toplayan çocukları kaçırıyor. Aslında yeni bir köpek türü yaratılmalı bence, sapıklara ve kansızlara özel.Köpekten katbekat aşağı çukur mahluklar için. İnsanoğlu ve güvenlik güçlerinin bu sapıklarla başa çıkması imkansız çünkü...

Keşke şu ipsizi, sapsızı, hırlısı, sapığı bir köpek kadar olabilse ...Baksanıza resime, ezeli düşmanını bile bağrına basıp uyumaya çalışıyor sevimli dostumuz...Onun kadar olamayanlara , hayatında bir gülü koklamamış aç katırlara, bir şiir okumamış beyin fukaralarına bu yazı...İnsanlık , cinsiyet ve cins , ile olmuyor...İnsani her meziyeti olmasa bile, çoğunu taşımak ve uygulamakla olunuyor...Kalın sağlıcakla...

 
Toplam blog
: 45
: 766
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

Yazmak bir yetenek işinden çok,duygu işi olmalı. Arada yazdığım oldu ama öylesine...Yıllar sonra ba..