Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '13

 
Kategori
İstanbul
 

Köprü = Türkiye

Köprü = Türkiye
 

Türkiye Köprüsü


Yavuz Sultan Selim büyük padişah. Eyvallah!

Ama eğer bugünün değerleriyle, sünni - alevi ayrımı denilince, özellikle alevilerce olumsuz olarak akla geliyorsa, bugünün yöneticileri bu ismi kamusal alanlarda kullanırken durup düşünmeleri gerekirdi.

Henüz geç değil. Erdoğan ve Gül, hassasiyeti anlayıp, israrcı olmayıp, " nasılsa Türklerin hafızası zayıftır, 15 günde unutulur !" diye düşünmemelidir. Daha da önemlisi; "400  küsür yıl önce Anadoluda kırım yapılmadı! " ve benzeri tarihi konulara hiç girmeden; " Alevi kardeşlerimiz üzdük, hata bizde, kusura bakmasınlar! En iyisi 3. Köprünün ismini HEPBERABER belirleyelim !" demesidir.

Tabii, bu konu ile " beceriksiz muhalefet " CHP nin kucağına top atıp, pas verilmiş olmasına rağmen, Kılıçdaroğlu ve kurmayları topu taca atmış oldu.

Inisiyatifi ele alıp: "3. Köprünün adı  Türkiye Köprüsü  olsun” diye kampanya başlatmayı beceremedi. Türkiyenin, 21. Yüzyılda doğunun ve batının değerlerinin sentezleyicisi misyonunu, iki kıtayı yeniden birleştiren bir çelik ilmik simgesiyle dünyaya anlatma fırsatını kaçırdı.

Köprünün amblemi de Ortadoğu ile Avrupa arasında Türkiye nin köprü olarak tasarımı olmalı, derim.

İsmail Göncüoğlu

31 Mayıs 2013 Suadiye

 
Toplam blog
: 17
: 423
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

İlgi Alanı; Doğrudan Demokrasi / Sanayi /Teknoloji Sanayici, girişimci; otomotiv, mühendislik..