Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Körili, Zerdeçallı Tavuk

Körili, Zerdeçallı Tavuk
 

Nerede o eski temiz tavuklar! Eskiden tavuk alırdık, içi tertemiz, kan pıhtıları yok içinde, 2 dakikada yıkar, hazırlar, tencereye atardık. Çabuk yemek pişirmenin hazır kuvvetiydi temiz tavuklar. Şimdilerde nasıl bir kesim yapılıyorsa tavukların kanat ve but içleri, gövdenin alt kesimleri her taraf donmuş kan pıhtıları, kazayla bir tanesi gözden kaçsa tencere tavuğun suyu ve kendisi kıpkırmızı çıkar. Onun için biraz itina ederek içindeki pıhtıları çok iyi temizlemek gerekiyor.  

Yine de tavuk her zaman ön planda olan et yemeği çeşitlerinden bir tanesi. İşte tadına doyamayacağınız körili, zerdeçallı tavuk tarifi.  

Malzemeler:  

İki çorba kaşığı zeytinyağı  

Bir çay kaşığı köri, bir çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber  

Yarım limon suyu  

1 çay bardağı su  

Yapılışı:  

Bir kasenin içine zeytinyağı, limon suyu konulur, içine köri, zerdeçal, tuz ve pul biber konulur, iyice karıştırılır.  

Daha sonra bu bulamaç tavuğun içine dışına iyice yedirilerek sürülür, düdüklü tencerenin içine 1 çay bardağı su konularak içine bütün tavuk koyulur ve düdüklünün buharı çıktıktan sonra altı kısılarak 45 dakika pişirilir.  

Afiyet olsun, hayırlı ramazanlar dileğiyle.  

Sibel Koçarslan  

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..