Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Korkak kedi.

Korkak kedi.
 

yorumsuz.


Yıllardır Güneydoğu halkı ezilmişliğin faturasını devlete ödettirmeye çalışmıştır, geçmişte baskı ve yıldırmalar sonucunda doğu halkı topraklarını zengin köy ağalarına satmış bunun sonucunda topraksız kalan toprak sahipleri köy ağalarına ırgatlık yapmışlardır.

Sonuç olarak yıllar geçtikçe kaçakçılığın bittiği doğu bölgemiz halkı sefalete sürüklenmiştir, çünkü toprak ağalarının yanında artan nüfusları ile geçinemez hale gelmiştir.

Sabah haberlerini dinlerken diyarbakır halkının toprak ağalarına karşı isyan başlattığı topraklarının traktörlerle tarıma hazırlamak isteyen toprak ağasının traktörleri taşanmış, bu isyanda yine çocuklar kullanılmış en ilgi çekici olanı ise bir kız çocuğunun ağaya seslenişi idi;

Korkak kedi diye bağırıyordu ama nerden bilsin yavrucak neyin mücaedelesini veriyordu onu dahi bilmiyordu sadece traktörlere taş fırlatıyor, bir yandanda isyana müdahele eden güvenlik güçlerine korkulu gözlerle bakıyordu.

Güneydoğu halkı açılım safsatasını yanlış algilıyor, onlar toprak ağalarına sattıkları toprakları devletin geri vereceğini zannediyorlar. Devlet açılım yapacaksa doğuda toprak reformu yapmalıdır, tabi bu iş siyasi çıkar ve menfaatler gözetilmesi nedeniyle mümkün olmamaktadır.

jandarmayı göndereceğine kendin gelsene ""KORKAK KEDİ"")))))))))))

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..