Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Korkudan korkmak

Aziz Nesin yukarıdaki başlığın isim babasıdır. Bu isimle yazdığı kitabında "insanların önce korkuyu yarattıklarını sonra korktuklarını “ örneklerle belirtir.

Ülkenin dirliğinden, düzeninden sorumlu iktidar “ Korku “ nun etkisinde kalarak olmadık işler yapılmasına neden oluyor !

Aydın kimliği taşıyan kişi çağından sorumludur. Bencil olamaz, sürekli üretir, demokrasiye bağlıdır. İnsanları sever, onların mutluluğu için çalışır.

12 Eylül sonrası oluşan karmaşa ortamı etkisini sürdürüyor !

Atatürk diye diye Atatürkçülük’ ten verilen ödünler ; Şeriat özlemleriyle yanıp tutuşanların iştahlarını o kadar kabarttı ki ; Devlet eliyle devletin dibine dinamit konuluyor.

Camilerde verilen vaazlarda laiklikten “ safsata “ olarak söz ediliyor. İslam dinine inanan kişinin “ Laik “ olamayacağı beyinlere işleniyor. Atatürk doğrudan yada dolaylı “ din düşmanı “ olarak tanıtılıyor. İmam-Hatip Liselerinde aynı düşünceler genç beyinlere işleniyor.

Atatürk’ e saldırı yalnız şeriatçılardan gelmiyor; 2. ci Cumhuriyetçiler, liberal demokratlar da fırsat buldukça saldırıyorlar.

Atatürk’e gönülden bağlı kişiler sürekli “ savunma “ durumunda kalıyor, sessizleşip pısırıklaşıyorlar.

İktidar yandaşı basın ve kitle iletişim araçları yanlı yayın yaparak kitlelere korku salıyor !

Bu olumsuzluklar T.C. Devleti’ nin temeli olan Cumhuriyet ve Laiklik kavramlarının kağıt üzerinde kalması giderek kaldırılması tehlikesini yaratıyor.

Ülkenin gidişinden kaygı duyan yurtsever aydınlar, çözüm üretme adına bir araya geldiklerinde “ gizli örgüt “ kurdukları, darbe yapma hazırlığında oldukları savıyla apar topar, gösterişli gözaltına almalarla korkutuluyorlar !

Dış destekli bu yaptırımlar, ekonomik yönden de bunalım içinde olan geniş kitlelerde şaşkınlık yaratıyor !

Atatürk “ Gençliğe Seslenişinde “ ; Aymazlık ve sapkınlık içinde bulunan yönetenlere karşı Gençliği görevli kılıyor ! ( Gençlik biyolojik olarak algılanmamalıdır.)

Tüm Atatürk severler üzerimizdeki ölü toprağını kaldıralım, kitleleri ışıklandıralım. Yasal olan oluşumlarda görev alalım !

Dini ve kutsallığı; O’ nu araç olarak kullananların ellerinden kurtarmak görevimizi sürekli canlı tutalım. Bu amaç için önce okuyalım, okutalım, Okulda, evde, kahvede, salonlarda konuyu tartışarak gündemden indirmeyelim.

KORKMAK İNSANCA BİR DUYGUDUR !

Ahmet Metin Kılınçer

Emekli öğretmen

 
Toplam blog
: 35
: 350
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Emekli öğretmenim. Ödünsüz bir kemalistim. Bu düşüncelerimi gençlerle paylaşmak istiyorum. Sorumluyu..