Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Korkulara karşı koyup hayata tutunmak

Hayatında problemler olan insanlara sorduğunuz zaman kendilerini geri planda tutan şeyin korkuları olduğunu söylerler. Korku bizi fazlasıyla dizginler ve en kötüsü günlük yaşamımızda hiçbir şey yapamaz hale geliriz. Korku daima bir şeyleri ertelememize veya yarım bırakmamıza sebebiyet verir. Korkularımız hayatımızda var olduğu sürece daha birçok engelle karşılaşma olasılığımız vardır.

Başarısızlıktan korkarız, yetersiz olmaktan korkarız veya reddedilmekten korkarız. Genel olarak korkularımız bu şekildedir. Bir şeylerde başarısız olmaktan korkarız çünkü bir daha hiçbir şekilde ayağa kalkamayacağımızı düşünürüz. Yetersizlikten korkarız çünkü bir işi yapamamak demek küçük düşmemiz anlamına gelir. Reddedilmekten korkarız çünkü aynı teklifi bir daha sunma fırsatımız olmayabilir.

Korkular hayatımızı fazlasıyla etki altında bırakabilir ve dahası onlarla yüzleşmeyi hiçbir şekilde göze alamayız. Korkuyu hissetmek istemeyiz, korkudan köçebucak kaçarız. En önemlisi ise her zaman korkudan sığınabilecek bir yer bulma derdine düşeriz.

Sonuç olarak bu kaçışların bir sonu gelmez. Her zaman koşturmak bizi yorar ve hayatımızdan zevk almamaya başlarız. Dönüp dolaşıp aynı yere geliriz ve buralara gelmekten hiçbir zaman bıkmayız. Korkularımızla yüzleşmediğimiz sürece bunu yaşamaya mahkum kalırız.

Korkularımıza karşı koymak için kendimize bir çıkış yolu bulmak zorundayız. Bunun için ise hayatın tadını çıkartmanın anlamını ve önemini kavramalıyız. Daha sonra bizi korkulardan uzaklaştıracak bir yol veya bir araç keşfetmeliyiz. Korkularımızla ne kadar fazla yüzleşirsek hayatımıza olan bağlılığımızı bir o kadar perçinlemiş oluruz. Çok geç olmadan mutlaka korkularla yüzleşmeyi ve onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz.

 
Toplam blog
: 12
: 843
Kayıt tarihi
: 04.10.16
 
 

Merhaba, Adım Kaan. Amacım insanlara hayatlarını iyileştirmek ve güzelleştirmek için ihtiyaç duyu..