Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Korkularımız

Korkularımız
 

ÇARESİZİM ÇARESİZ...

Türk milletinin en çok korktuğu şey ortaya çıktı. Dünyanın 5. büyük araştırma grubu olan GFK’ nın Türkiye’ nin de aralarında bulunduğu 20 ülkede Eylül-Ekim 2007 tarihlerinde 21 bin kişi ile yüzyüze görüşerek yaptığı, ' Endişeler Araştırması' nın sonuçlarına göre, Türkiye’ de kişisel korkular içinde, ' aile içinde ölüm ya da ciddi hastalık/yaralanma ' % 47 ile birinci sırada yer alıyor.

ENDİŞESİ OLMAYANLAR YÜZDE 13

Türkiye’ de ' bir endişem yok ' diyenlerin oranı % 13 olarak belirlendi.

YA KARIM BENİ TERK EDERSE

Eşten/sevgiliden ayrılma endişesinin en yüksek olduğu ülkeler Rusya ve Türkiye, en düşük olduğu ülke Yunanistan.

' Yaşamın gidişatı ile ilgili genel endişe ' duyanların en fazla olduğu ülke Hindistan olurken, en düşük olduğu ülkeler İsviçre ve ABD.

Korkularını belirtenler arasında hemen hemen tüm ülkelerde kadınların oranı, erkeklere göre daha yüksek görülüyor.

ABD’ LİLER, ' DİN ' E SARILIYOR


Araştırma sonuçlarına göre, endişeleriyle başa çıkarken ' arkadaşlarıyla-ailesiyle- sevgilisiyle ' konuştuğunu belirtenlerin en fazla olduğu ülke % 70 ile İsveç

Türkiye’ de ise bu oran % 51

Endişelerle başa çıkmada ' din ' i en fazla referans gösteren ülke % 24 ile ABD olurken, ikinci sırada % 20 ile Romanya ve Hindistan yer alıyor. Üçüncü sırada % 15 ile Türkiye geliyor.

İNGİLİZLER, PROFESYONELLERDEN YARDIM ALIYOR

TÜRKLER, KONUŞARAK ENDİŞELERLE BAŞA ÇIKIYOR

GFK’ nın ' Endişe Araştırması ' na göre, Türkiye’ de endişelerle başa çıkma yollarının en popüleri % 51 ile ' Arkadaşlarıyla/aileyle/sevgilisiyle ' konuşmak.

Türkiye’ de endişelerle başa çıkma yolları içinde ikinci sırada % 19 ile ' üstesinden gelmek için kendini zorlama ' ve üçüncü sırada ise % 15 ile ' din ' geliyor.

Bu yöntemleri, ' iş arkadaşlarıyla konuşma ' ( % 3 ), ' medikal ya da terapi olarak profesyonellerden yardım arama ' ( % 3 ), ' Korkuları inkar etme/yok sayma ' ( % 2 ), ' alkol/hafif uyuşturucular kullanmak ' ( % 1 ) takip ediyor.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..