Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Koro İstanbul’un Sesi Konseri 16 Mayıs 2018 Saat 20.00 CKM Büyük Salonda

Koro İstanbul’un Sesi Konseri 16 Mayıs 2018 Saat 20.00 CKM Büyük Salonda
 

Afiş


Dünya müziği repertuvarından olduğu kadar ülkemizin çok sesli müziğinden örneklerin de yer aldığı İstanbul’un Sesi korosu repertuvarında W.A.Mozart, J.S.Bach, G.Verdi, F.Mendelssohn, F.Schubert, Carl Orff, Dede Efendi, Ferit Alnar, Muammer Sun, L.Denza, F.P.Tosti, E.Capua, A.Adnan Saygun, Cenan Akın, Selman Ada, Erdal Tuğcular, Nevit Kodallı, Hayri Akay Ulvi Cemal Erkin , Arif Sami Toker gibi çok sesli müziğin ustalarının yapıtları ile Nabucco, Il Trovatore, La Traviata, Carmen gibi dünyaca ünlü operaların koro partileri ve napolitenler de bulunduğu zengin bir programla 16 Mayıs 2018 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da seyirci karşısına çıkıyor. Girişlerin herkese ücretsiz olduğu bu konser, klasik müzik camiamızın önemli etkinlikleri arasında sayılmaktadır. Tamamı amatörlerden oluşan koristler, İstanbul Devlet Opera ve Balesi eski müdür ve sanat yönetmenlerinden bariton Sedat Öztoprak tarafından CKM prova salonunda çalıştırılmaktadır.

Konsere tüm halkımız davet edilmektedir.

Koro İstanbul’un Sesi
Ülkemizde kısır döngüye giren çok sesliliği daha geniş kitlelere ve farklı kesimlere ulaştırabilmek için 2012 yılında ünlü opera sanatçısı bariton Sedat Öztoprak tarafından kurulmuştur. KORO İSTANBUL’UN SESİ İstanbul’un çok renkli ve seçkin mozaiğini farklı bir ahenkle birleştirmeyi hedefleyen, uluslararası entegrasyonda çok seslilikle evrensel müziği birleştirerek Türk motiflerini de içinde bulunduran bir repertuvar ile 4 yılda 16 konser vermiştir. Dünya müziği repertuvarından olduğu kadar ülkemizin çok sesli müziğinden örneklerin de yer aldığı koronun repertuarında Mozart, Bach, Verdi, Carl Orff, Dede Efendi, Ferit Alnar, Muammer Sun, Denza, Tosti, Capua, Adnan Saygun, Cenan Akın, Selman Ada, Erdal Tuğcular, Nevid Kodallı gibi çok sesli müziğin ustalarının yapıtları ile Nabucco, Il Trovatore, La Traviata, Carmen gibi dünyaca ünlü operaların koro partileri ve napolitenler de bulunmaktadır.

KORO İSTANBUL’UN SESİ LIONS AVRUPA FORUMU nedeniyle Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen katılımcılar için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ve AVRUPA GÜNÜ nedeniyle Kadıköy İskele Meydanı’nda birer konser vermiştir. Ayrıca Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Ortaköy Kültür Merkezi, Büyük Kulüp, Büyükçekmece AKM’de konserler vermiştir.

Müziğe gönlünü vermiş, her meslek grubundan ve yaştan bireylerin oluşturduğu, 55 kişilik soprano, alto, tenor, bas gruplarından oluşan, müzik eserlerini çok sesli olarak seslendiren, profesyonel bilinçle çalışan KORO İSTANBUL’UN SESİ, çalışmalarını Caddebostan Kültür Merkezi’nde sürdürmektedir.

Koromuz, kuruluş aşamasında genel sanat yönetmenimiz Sayın Sedat Öztoprak’ın temel değerler olarak esas aldığı “sevgi, saygı, hoşgörü, ilgi, çok sesli müzik, nitelikli konserler, sağlıklı ses, sağlıklı diyalog, paylaşım ve dayanışma” ilkeleri doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Koristlerin tamamı, müziği günlük hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olarak yüreğinde hissetmekte, öğrenmenin sonsuzluk olduğunun bilincinde olarak, müzik eğitimlerini geliştirmek adına şan ve solfej derslerine de titizlikle devam etmektedir.
Koronun misyonu ise, çoksesliliği sevdirmek ve rüya şehir “İstanbul’un Sesi” ni önce İstanbul’a, sonra Türkiye’ye ve ardından yurtdışına duyurmaktır.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..