Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '17

 
Kategori
Sinema
 

Koro

Koro

Arkadaş sohbetlerinde anlatırız. Unutamadığımız hayatımızı derinden etkileyen bir ingilizce ya da türkçe ne bileyim, hayatımıza yön vermemize yardımcı olan bir öğretmen vardır. Evde ailemizden sonra bize karşılıksız bilgisini ve tecrübesini paylaşan tek kişi öğretmenlerimiz değil mi ? Koro'da bu öğretmenle öğrenci ilişkisini değişik açıdan inceleyen bir film. Bu filmde Başarılı sinema kariyeri olan yılların sinema oyuncusu Dustin Hoffman ın başrolünü oynadığı ve Kanada doğumlu  Kırmızı keman, İpek filmlerinden tanıdığımız  François Girard yönetmenliğini yapıyor. Whiplash ı beğendiyseniz bu filmi beğenirsiniz. İyi seyirler.

 

Yönetmen: François Girard

Oyuncular : Garrett WareingDustin HoffmanKathy Bates,Josh Lucas,Debra Winger, Eddie Izzard,Joe West

 Senaryo : Ben Ripley

Müzik : Brian Byrne

Konusu :

Başrolünde Dustin Hoffman'ın oynadığı Boychoir müzik konusunda yetenekli yetim bir çocuğun müzik hocası tarafından keşfedilmesi ve başarıya doğru yol almasını konu alıyor. Dustin Hoffman küçük yaştaki öğrencilerin yeteneklerini saklamalarını engelleyen disiplinli bir müzik öğretmeninin canlandırıyor.

Adile Naşit'in Kuzucukları

Dokuz ay karnında taşır, Yemek yemeyi, Yürümeyi, konuşmayı öğretir, daha ne yapsın?

Hayatından hayat  katar. 1955 yılından bu yana Mayıs ayının ikinci pazar gününü  Anneler günü olarak kutluyoruz.Aslında her gün Anneler günü bizi gözünden sakınan annelere ne yapsak azdır. Anneler bizim için önemli, peki niye seçtik te bu gün Anneler Günü ?

Amerikanın Philadelphia  eyaletinde yaşayan  Jarvis 'in annesinin ölümü yaşama enerjisini alır,  hayata küstürür  yalnızlığa iter. Kimseyle konuşmaz, yemez, içmez.  Komşuları destek olur, ilgilenirler.Sonunda annesinin  ölüm gününü tüm Amerikaya anneler günü olarak hediye eder.Herkesin Annelere saygısını, önemini dikkat çekmeyi başarır.

Türk Kadınlar birliğide 1955 yılında Mayıs ayının ikinci pazar gününü Türkiyede anneler günü olarak belirledi.Türkiye'de İlk Annesi seçilen  93 harbinin meşhur kahramanlarından  "Erzurumlu Nene hatun "dur.

1985 Yılın Annesi, Türkiyen in sinema sanatında en önemli Annesi,  hattta Annnelerin Annesi rahmetli Adile Naşit.80 yıllarda T.V. de  "Kuzucuklarım uyku vakti"  der  arkasından güzel bir gülücük atardı...

Türkiyenin en güleryüzlü annesi 2003 yılında hakkına rahmetine kavuşana kadar geceleri yatmadan önce masallarını dinlediğimiz, her kelimesinin arasına güllücükler atan Adile Naşitti.Türkiyede klasikleşen Filmlerde bıkmadan usanmadan  tekrar  tekrar seyrediyoruz.

Oh Olsun (1973),Hasret  (1974Mavi Boncuk (1974), Minik Cadı (1975) Babaanne,Bitirimler Sınıfı (1975) ,Zehra Anne, Hababam Sınıfı (1975) Hafize Ana,Kibar Feyzo (1978) Sakine Ana,Ne Olacak Şimdi (1979) Orhan'ın Annesi, tüm bu filmler. Bazen Tarık Akan'ın, bazen Hülya Koçyiğitin annesi herkesin annesi oldu. Ama essas "uykudan önce" programıyla 80 li yılarda tüm nesillerin  annesi olduğu o zamanlar büyüklerin bile ilgiyle izlediği bir programdı.Bu programın başarısı şimdiki kurgulanmış, sözde doğal kadın programları gibi değildi.On altı yaşındaki  kuzucuğunu ,  oğlu Ahmeti kaybettikten sonra , Adeta tüm Türkiyenin annesi, tüm çocuklar onun  kuzucukları oldu.Başarılı bir sinema kariyeri olan annemiz Adile Naşit seni  unutmayacağız.

Annemize hediye verdik. Bu hafta da ona biraz huzur verelim, biraz da o keyif yapsın, yoksa hediye verdik bitti.Ertesi gün "Anne çorabım nerde?, Annee ne yemek yaptın ?" demeyelim.

Bu pazar ya da bir başka  özel gün yaşatalım.Patlatalım bir kova mısır, Korsan olmayan film cd si alıp Annemizi kolundan tutup TV karşısına o rahat koltuğa oturtalım, takalım filmi ve keyif yaptıralım...

Ne filmi mi?

Sizin için  annelerin seveceği yedi tane film seçtim, hepsi de anlamlı anne konulu sevecen, hoş filmler.1. Beyaz yalanlar, 2. Saatler, 3. Beyyaz Zakkum ,4. Annemle Yolculuk, 5. Aşk Yeniden, 6.Kızım Büyürken, 7.Yılbaşı Gecesi. Gerisi size kalmış, Unutmadan orda film seyrederken annenizi yalnız bırakmayın film arasında içecek isteyebilir.

İyi Seyirler

 
Toplam blog
: 136
: 6807
Kayıt tarihi
: 09.05.15
 
 

Kültür ve sanat alanında araştırmalar yapıyorum. Birçok yayına sinema ve tiyatro alanında yazılar..