Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '20

 
Kategori
Hukuk
 

Korona'da Boşanma Davaları

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle uygulanan karantina uygulamalarının kaldırılmasının ardından dünyada ve ülkemizde boşanma davalarında tarihi artış yaşandı.

Korona virüsten sonra uygulanan karantina önlemleri dolayısıyla günlük ritüellerimiz değişti. İnsanların günlük düzenlerinde meydana gelen bu zorunlu değişiklikler eşleri aile hayatlarında da radikal kararlar almaya itti. Karantina sürecinde zorunlu olarak birlikte vakit geçirmek zorunda olan eşlerden bazıları sorunlarını bu süreçte çözüp, ilişkilerini sağlamlaştırırken bazı eşler ise kesin olarak boşanma kararı aldılar. Maalesef karantina sürecinden sonra boşanma davalarında gözle görülür bir artış var.

Hem karantina sürecinde dava açmanın imkansız olması hem de karantinanın doğal sonuçlarından dolayı geçen yıllara göre boşanmak için bize başvuran kişilerde bu yıl tarihi bir artış var. Şöyle söyleyeyim bu yıl son çeyreğe girmeden geçen sene açtığımız boşanma davalarından %20 daha fazla dava açmışız, öngörülerim bu yıl sonuna kadar geçen seneye oranla ofis olarak %50 daha fazla boşanma davası açacağımız yönünde.

 
Toplam blog
: 3
: 104
Kayıt tarihi
: 23.09.20
 
 

Avukat Aydın Aydar Boşanma Davalarında 30 yılı aşkın deneyimle, profesyonel avukatlık hizmeti verme..