Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Koruculardan İmralı sürecine destek

Koruculardan İmralı sürecine destek
 

Güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki silah arkadaşları köy korucuları, İmralı'daki görüşmelere iyimser yaklaşıyor. Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Koordinatörü Ata Altın, “Korucular ve aileleri olarak bölgede silahları susturacak, akan kanı durduracak, ölümlerin bitmesini sağlayacak her türlü iyi niyetli girişimi destekliyoruz” dedi.

Altın,  korucular olarak 30 yıldır teröre karşı silahlı mücadele verdiklerini hatırlattı.

Kurdukları federasyonla tüm korucu derneklerini tek çatı altında topladıklarını dile getiren Altın, “Korucuların silahlı mücadelesine yakışır fikir mücadelesini de yürütmek için bir araya geldik. Bundan sonra sadece silahla değil fikri olarak da teröre karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Geçici ve gönüllü olmak üzere binlerce korucunun terörle mücadelede görev aldığını ifade eden Altın, korucuların aileleri ve emekli olanlarıyla bir milyona ulaşan bir kitle olduğunu bildirdi. “Bu kitle Kürt kökenli, Kürtçe'yi konuşuyor, Kürt kültürünü yaşıyor fakat terörü istemiyor” diyen Altın, bazı kesimlerin korucuları “karalamaya” çalıştığını savundu.

Korucuları vatanını, köyünü koruyan kişiler olarak nitelendiren Altın, “Korucu 800 lira maaşla terörle mücadele gibi riskli bir görevde çalışıyor” dedi. Askerliğini yapan, 20 yaşını doldurmuş kişilerin valiliklerin açtıkları kadrolara başvurduğunu ve aldıkları eğitimin ardından korucu olarak göreve başladığını anlatan Altın, “Bölgeyi ve araziyi iyi bilen korucular kırsaldaki operasyonlarda güvenlik güçlerine eşlik ediyorlar, çatışmaya giriyorlar. Bin 615 şehit verdik, yaklaşık 2 bin gazimiz var. Geçen sene 58 korucu şehit oldu” dedi.

Ata, İmralı'daki görüşmelere yönelik ise şunları kaydetti:

“Korucu ve aileleri olarak bölgede silahları susturacak, akan kanı durduracak, ölümlerin bitmesini sağlayacak her türlü iyi niyetli girişimi destekliyoruz. Ancak bölgenin hassas dengeleri göz önüne alındığında altı doldurulamayan iyi niyetli girişimlerin terör örgütü ve yandaşlarının beklentilerini artırdığını geçmişte gördük. Bu nedenle bu tarz diyalog süreçlerine temkinli ve iyimser olarak yaklaştığımızı söyleyebilirim. Temkinliyiz çünkü geçmiş tecrübelerimiz böyle olduğunu gösteriyor. İyimseriz çünkü artık yarının kardeşçe bir arada yaşanılası Türkiye'sinin zamanının geldiğini düşünüyoruz.”

“Terörle mücadele sadece silahla olmaz”

Terörle mücadelenin sadece silahla olmayacağını bildikleri için federasyon çatısı altında bir araya geldiklerini söyleyen Altın, “Teröre ancak bölgeden çıkacak bir halk iradesi 'dur' diyebilir. Onlarca yıl terörün ve terörün beraberinde getirdiği sosyoekonomik geri kalmışlığın cenderesinde sıkışmış olan bölge halkı, teröre ve ürettiği şiddete sesini yükseltirse ve 'dur' derse terör durur. Biz de bu konuda yerimizi almak istiyoruz” dedi.

Altın, federasyon olarak korucuların başta özlük hakları olmak üzere tüm sorunlarını da gündeme getireceklerini belirterek, “Korucuların hizmetiçi eğitimleri sıklaştırılmalı ve okuryazar olmayan korucu kalmamalıdır. Eğitim seviyeleri yeterli olan diğer korucular için ise kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak kurs ve seminerler düzenlenmelidir. Ayrıca korucuların maaşları en düşük devlet memuru düzeyine çıkarılmalıdır” diye konuştu.
 
Her türlü hakkı saklıdır.

 
Toplam blog
: 15
: 538
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

AİBÜ uluslararası ilişkiler mezunuyum. Ülkenin; iç ve dış politikları üzerine makaleler yazmaktay..