Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '07

 
Kategori
Meslekler
 

Köşe yazarlığı mı? Aklından bile geçirme

Köşe yazarlığı mı? Aklından bile geçirme
 

Yorumlar okurken bazı arkadaşlarımızın bir gün köşe yazarlığı yapabilmek gibi bir hayalleri olduğunu görüyoruz. Bu da normal tabii. Düşünen, fikir üreten ve yazan herkes elbette Türkiye'nin saygın bir gazetesinde özellikle de Milliyet'te köşe yazarı olmak ister. Yazılarını daha fazla insanla paylaşmak ister. Yazılarına dokunmak, onu elinde tutmak. . . Vapurda, otobüste birilerinin gazetede köşesini okuduğunu görmek ister. Bunlar güzel şeyler. . .

Ama bana göre madalyonun bir de öteki yüzü var. Köşe yazarlığı çekici ve cazip olduğu kadar zor da bir iş olsa gerek. Bir defa köşe yazarı olduğunuzda öyle buradaki gibi aklınıza gelen her konuda yazamazsınız. Bu çalıştığınız gazetenin sizi kısıtlamasından falan değil kendiniz yapamazsınız bunu. Çünkü gazeteler kamuoyunu oluşturuyor. Gazetede köşe yazacaksanız gündemdeki en önemli konuyu yazmak durumundasınız. Ya da en önemli sorunları yazmak durumundasınız. Okur sizden bunu bekliyor. Hem önemli bir köşeyi işgal etmişsiniz. Ee, onu iyi kullanmanız lazım.

İkincisi köşe yazarıyken sizi en çok rakibiniz durumundaki köşe yazarları okur. Yazılarınızı irdeler ve sizi en küçük bir açık bulduklarında yerden yere vurmaktan çekinmezler. Bunun da örneklerini görüyoruz. Üçüncüsü yazdığnıız yazılar birilerinin hoşuna gitmez ve bol bol tehdit mailleri alırsınız.

Yazdığınız sayfaya ilan gelir. Köşeniz o gün küçültülür. Size ulaşılamaz. Sayfa editörü kafasına göre yazınızı kısaltır. Tam sayfa ilan gelir çok önem verdiğiniz yazınız yayınlanmaz. Ertesi gün de önemi kalmaz.

Siz duymasanız da hissedersiniz. Sizin için her zaman, "Ya ben bundan daha iyi yazarım. Ne yazıyor ki, kapmış bir köşe atıp tutuyor" işte gibi yorumlar yapılır.

Hastası olan, sevdiği kızla evlenemeyen, SSK'da işini halledemeyen aklınıza ne gelirse sizinle ilgili ilgisiz telefonlar alır, yardım taleplerine cevap vermek zorunda kalırsınız. Şimdi burada rahatça yazıp rahatladığınız iç dünyanızı anlatan yazıları gazete köşelerinde yazamazsınız. Onlar hep içinizde kalır.

Velhasıl köşe yazarlığı bence sanıldığı kadar cazip bir iş değildir. Hedefleyen arkadaşlara "Köşe yazarlığı mı? Aklından bile geçirme" derim. Naçizane. . .

 
Toplam blog
: 179
: 2576
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Barışa ve kardeşliğe inanıyorum. Türkiye'nin yaşadığı tüm sorunların kardeşlikle çözümlenebileceğ..