Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '18

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

KOSGEB ATO İş birliği

KOSGEB ATO İş birliği
 

Gazetemiz Ticari Hayat'da bu Pazartesi günü yayaımlanan bir haber dikkat çekiciydi.

Habere göre, Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), ticaret odasının üyelerinin (işetmelerin) girişimcilik, ar-ge, katma değerli üretim, işletme geliştirme gibi konularda desteklenmesi için iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Öncelikle kutlarım. Hayırlı olmasını dilerim. Devamını, diğer illerimiz için de çok önemli görüyorum.

Bu iş birliği protokolü doğrultusunda; ATO bünyesinde hizmet veren KOSGEB Temsilcilik Ofisi'nin yenilenmesi ve daha işlevsel hale getirilmesine ilişkin bir düzenleme de yer alıyor. Ayrıca KOSGEB Başkanı Sayın Cevahir Uzkurt'a, ATO Başkanı Sayın Gürsel Baran tarafından, ticaret odası üyelerinin sorun, görüş ve önerilerini içeren bir rapor da takdim edilmiş bulunuyor.

KOSGEB'in teknoloji, yenilik ve yerlileştirme, finansman ve kredi yönetimi açısından ciddi bir teorik ve prtaik birikimi var, bu birikim, sanayi, ticaret ve iş geliştirme alanlarında sahada çalışan işletmelerin deneyimiyle birleştirilirse, ortaya yere ciddi bir sinerji çıkacak ve bu ortak enerji katma değer sağlayacak.

Ekonomimizin zor günlerde adeta sınavdan geçtiği bir dönemde yüzü dışarıya dönük yerli üretimin ve de kendi emek ve bilgi birikimizle dünyayla rekabet çıtamızın yüksek tutulması temel bir zorunluluktur. İşte KOSGEB ile ATO'nun bu iş birliği; üretim taşına şekil verenler ile bu şeklin nasıl daha etkin verilebileceği hakkında fikir verenler arasındaki bağlaşmadır.

Ticaret ve sanayi odaları Türkiye'nin özetidir. Türkiye'de ne varsa, ne yoksa, hangi dert hangi sevinç yaşanıyorsa aynısı ticaret ve sanayi odaları için de geçerlidir; üstelik hem birey hem de kurum olarak.

Bu haberie konu olan protokol; işte bu gerçeği yanıtsıtmakta ve eğitim/bilgi (düşünsel birikim) ile endüstrinin bağının pekiştirilmesine, özcesi kuram (teori) ile uygulamanın (pratik) bütünleşmesine güzel bir örnek teşkil etmiş oluyor. 

 

www.ticarihayat.com.tr

 

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..