Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

Kötü Futbolla Gelen Kupa

Akhisarspor’u 1-0 mağlup ederek Süper Kupa’yı altıncı kez müzesine götüren Galatasaray, sezona kupayla başlama hedefine de ulaşmış oldu. Başka bir deyişle sarı- kırmızılılar, geçen sezonu üç kupayla kapatmış oldular. Bu, çok büyük bir başarı. Başta Fatih Terim, teknik heyet ve futbolcular olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tabii ki, takımlarını hiçbir zaman yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarlarını ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

Gelgelelim sarı- kırmızılıların güzel bir futbolla kupaya ulaştıklarını söyleyemeyiz. Öncelikle defansta çok büyük sıkıntılar yaşandı. Bilhassa stoperler Luyindama ve Marcao oldukça savruk bir görüntü sergilediler ve çok önemli hatalar yaptılar. Özellikle Marcao’nun yaptığı iki büyük hata, Akhisarspor’un iki net gol pozisyonuna girmesine neden oldu. Nitekim bu hatalarda mutlak golleri kurtaran Muslera, kupanın kazanılmasında önemli bir pay sahibi oldu.

Orta sahada Seri, umut veren başarılı bir futbol sergiledi. Kalitesi belli olan Fildişi Sahilli oyuncu, Belhanda’ya gol öncesi verdiği güzel pasla da dikkatleri çekti. Gelgelelim Selçuk İnan’ın kötü performansı, Seri’yi de olumsuz etkiledi. Esasen genel kanı, Galatasaray’ın maça Donk ile başlamasıydı. Bu anlamda Selçuk tercihi pek çok kimse için sürpriz oldu. Lakin Selçuk, beklenileni veremedi. Galatasaray orta sahaya bir transfer yapmaya çalışıyor. Şu aralar Bakayoko’nun adı geçiyor. Orta sahaya yapılacak bu tür bir transfer, Seri’nin de performansını arttırır.

Maça iyi başlayan Jimmy Durmaz, ilerleyen dakikalarda oyundan düştü. Adem Büyük ise vasatı aşamadı.

Galatasaray’ın, hatta sahanın en iyi futbolcusu ise Belhanda’ydı. Attığı harika golle kupayı Galatasaray’a getiren Faslı futbolcu, oynadığı futbolla da göz doldurdu. Belhanda’nın en büyük handikapı siniri. Eğer sezon içerisinde, özellikle de önemli maçlarda öfke kontrolünü sağlayabilirse Galatasaray’a çok daha fazla katkı sağlayabilir.

Galatasaray’da Muslera ve Belhanda dışında öne çıkan bir diğer futbolcu da Babel’di. Hollandalı futbolcu, Akhisar karşısında santrafor olarak görev yaptı. Nitekim, Beşiktaş’ta da kimi maçlarda santrafor bölgesinde oynamıştı. Ancak o maçlarda olduğu gibi Akhisar karşısında da santrafor olarak çok verimli olamadı. Çünkü o, santrafor orijinli bir futbolcu değil. Nitekim Galatasaray, Akhisar karşısında oyunun çoğu bölümlerinde topu ileride istediği gibi tutamadı. Kısacası gerçek bir santrafor eksikliği kendisini net olarak gösterdi. Mevcut santraforlarıyla yollarını ayırmayı düşünen sarı- kırmızılılarda bu bölge için Falcao’nun adı kuvvetli bir biçimde geçiyor. Eğer bu transfer gerçekleşirse Galatasaray’ın hücum gücü önemli bir şekilde artar. Kanatlarda Feghouli ve Babel, santraforda ise Falcao’nun olduğu bir Galatasaray sadece Türkiye’de değil, Şampiyonlar Ligi’nde de önemli işlere imza atabilir.

Yeniden Babel’e dönersek, Hollandalı futbolcu orijinal bir santrafor olmadığı için bu bölgede tam anlamıyla verim sağlayamasa da çok mücadele etti. Top almak için çoğu zaman orta sahaya kadar gelen, kimi zaman kendisini kanatlara atan Babel, oynadığı futbolla kalitesini net olarak gösterdi. Nitekim Galatasaray’ın Belhanda ile attığı o mükemmel golün organizasyonunda da yine Babel vardı. Santrafor sorununun çözülmesiyle kanada geçecek olan Babel, Galatasaray’a çok daha fazla katkı sağlayacaktır.

Oyuna sonradan dahil olan Emre Mor’un olumlu izler bırakması da Galatasaray adına önemli konulardan birini oluşturdu. Keza, Afrika Uluslar Kupası’ndan dolayı takıma yeni katılan Feghouli de oyuna girdikten sonra fark yarattı.

Hakem Halil Umut Meler, çok başarılı bir maç çıkartamadı. İlk yarıda Galatasaray’ın kullandığı bir kornerde Rotman’ın ceza sahasında Marcao’yu iterek yere indirdiği ve daha sonra Nagatomo’nun ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonlarda penaltı noktasını göstermedi. Hatta VAR’ a başvurmaya bile gerek görmedi. Böylece de Galatasaray’ın iki net penaltısı verilmemiş oldu. Umarım yeni MHK’nın Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar hakkında vermiş olduğu karar, kimileri tarafından yanlış yorumlanmaz.

Akhisarspor’a gelirsek, yeşil- siyahlılar çok iyi mücadele ettiler. Açıkçası taş gibi bir takım izledik. Akhisarspor’un gerçek yerinin Süper Lig olduğunu düşünüyorum. Geçen sezon başında kazanılan Süper Kupa’nın ardından yapılan bazı yanlışlıklar, yeşil- siyahlıların küme düşmelerine neden oldu. Umarım Akigolar, en kısa sürede hak ettikleri Süper Lig’e geri dönerler.

Sonuç olarak Galatasaray kötü oynadığı maçta kupaya ulaşmayı başardı. Ancak sezon başı olması, bu kötü futbolu bir ölçüde tolere ediyor. Üstelik kötü oynarken kazanabilmek bir büyük takım refleksidir. Galatasaray’ın ilerleyen dönemde yeni transferle çok daha iyi olacağına inanıyorum.

Sadece futbolun konuşulduğu, centilmenliğin ön plana çıktığı ve Avrupa’da büyük başarılara imzaların atılacağı bir sezon dileğiyle…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari/

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..